back to top

Докладний огляд на кухонну машину-робот CECOTEC Mambo Touch

🤖 Відчуйте кулінарну магію з кухонним роботом CECOTEC Mambo Touch! 🍳 Читайте докладний огляд, готуйте, змішуйте та створюйте смачні страви без зусиль💫

Як стосовно того, щоб не паритись приготуванням їжі, коли у вас немає часу? Особисто я люблю готувати, особливо в компанії друзів. Але давайте відверто, у повсякденному ритмі не завжди вдається виділити на це стільки часу, скільки хотілося б. Тому мене завжди цікавить техніка, яка допомагає на кухні. Недавно мені пощастило познайомитись із Mambo Touch від іспанського бренду CECOTEC. Ця кухонна машина-робот  подрібнює, вимішує, варить, смажить, тушкує та запікає. Тож до вашої уваги детальний огляд на CECOTEC Mambo Touch. Сподіваюсь, ви, як і я, знайдете для себе дещо цікаве.

Зміст

  1. Перше знайомство
  • Розпаковка
  • Що в комплекті
  • Зовнішній вигляд
  1. Технічні специфікації
  2. Основні можливості
  • 10 швидкостей: навіщо це потрібно
  • Усі способи приготування
  • 37 функцій: необхідність чи маркетинг?
  • Широкий температурний діапазон
  • Управління
  • Глечик: є нюанс
  • Безпечна кришка
  • Багато аксесуарів
  1. Як працює Cecotec Mambo Touch?
  • 1. Встановлюємо глечик
  • 2. Синхронізація робота з додатком
  • 3. Виберіть категорію продуктів та рецепт
  • 4. Перевіряємо інгредієнти
  • 5. Готуємо соус бешамель
  • 6. Завантажуємо рецепт
  1. Функціональні відмінності Mambo Touch
  • Випікання хліба
  • Піца
  • Подрібнювач
  • Тушкування
  • Смузі-мейкер
  • Автоматичне очищення

6. Висновок: чи варто купити кухонний комбайн?

Перше враження

Це мій перший досвід використання подібного девайсу. Тому перед тим, як почати тест, я подивилася відеоогляд Cecotec Mambo Touch на YouTube від моїх колег. Дуже рекомендую до перегляду, адже воно наочно пояснює основні нюанси.

кухонна машина-робот CECOTEC Mambo Touch огляд

Розпаковка

Велика картонна коробка вміщує досить важкенький пристрій: з аксесуарами він важить близько 6.3 кг. Всередині коробки з усіх боків передбачено захисне пакування, воно закриває і робот, і додаткові елементи від механічних пошкоджень. Крім того, все обернуто у пластикові пакети, які підлягають переробленню.

І тут є важливий нюанс. Мені подобається, як надійно все запаковано, але… Ну не люблю я пластик. Тож, як на мене, можна було просто зробити окремі відділення під кожну деталь чи пакувати їх у папір з переробленої сировини. Хотілося б більш екологічного підходу в цьому питанні.

Що в комплекті

Кухонна машина-робот Mambo Touch постачається із набором аксесуарів. Їх досить багато, принаймні, сторонні інструменти мені так і не знадобилися. Крім самого девайсу, в комплект входять:

  • Глечик з нержавіючої сталі 3.3 л.
  • Основне лезо для подрібнення.
  • Ложка MamboMix для замішування.
  • Дворівнева пароварка.
  • Насадка-метелик.
  • Лопатка.
  • Силіконова насадка для самоочищення.
  • Інструкція з експлуатації.

У керівництві бачу вказівку на книгу рецептів саме під нашу машинку. Аби отримати доступ до неї, довелося встановити застосунок, втім, це не зайняло багато часу.

Зовнішній вигляд

Попри вагу, девайс не те щоб дуже великий, на коробці вказано 29 x 44.5 x 32.5 см. Принаймні, в одну з моїх кухонних шафок вмістився без проблем. Він складається з двох частин: основи, яка підключається до мережі, та ємності-глечика, у якій відбувається подрібнення та термообробка. 

кухонна машина-робот CECOTEC Mambo Touch

Корпус виконано у комбінації нержавіючої сталі та чорного пластику. Форми плавні, обтічні — все виглядає сучасно. Мені подобається, що така комбінація універсальна та пасує до кухонної сантехніки та фурнітури.

Технічні специфікації

Потужність1600 Вт
Об`єм3.3 літра
Діапазон температур37-120 градусів Цельсія
Швидкість10
Функції37
Таймер1 сек – 12 годин
Дисплей TFT
УправлінняСенсорне, через смартфон
Мобільний додаток
Ваги
Можна мити в посудомийній машині
Відкидна кришка
Скринька для рецептів

Основні можливості CECOTEC Mambo Touch

Ознайомившись з інструкцією та подивившись відеоогляд, я трохи краще почала розуміти, що до чого. Тож поговоримо, що вміє ей чудо-девайс.

кухонна машина-робот CECOTEC Mambo Touch

10 швидкостей CECOTEC Mambo Touch: навіщо це потрібно

Відповідно до інструкції, Cecotec Mambo Touch має потужність 1600 Вт. Це мало чи багато? Дивлячись, для чого, мабуть. Набагато зрозуміліше для мене виглядає вказівка, що тут є вибір з 10 швидкостей. Такий параметр вже говорить про ефективність комбайна. Бо для збивання тіста, наприклад, мені потрібна невисока швидкість. А для подрібнення зелені — значно швидше. Так само й при термообробці: деякі страви треба тушкувати довго на мінімальній температурі, а деякі потребують швидкого обсмаження. 

Усі способи приготування

Оскільки я винаймаю житло, мені важливо, щоб один девайс виконував якомога більше функцій та займав якомога менше місця. Тут заявлено, ніби наша модель смажить, тушкує, варить та запікає — це те, що стосується термообробки. Крім того, вона ж може подрібнювати продукти та самоочищуватись. Що ж, подивимось.

37 функцій: необхідність чи маркетинг?

Виробник стверджує: нова версія Mambo може приготувати мало не усі страви. Тут 37 різних функцій, тобто на 7 більше, ніж було у попередньої моделі. Це дозволяє готувати овочі, варення, соуси, птицю, рибу, м’ясо, різноманітні рагу тощо.

Широкий температурний діапазон

Приємна особливість Mambo Touch — можливість регулювати температуру в діапазоні від 37 до 120 градусів Цельсія. Крім того, пристрій видає попередження, коли досягає високої температури: індикатор блимає червоним. Дуже корисна опція, особливо, коли готуєш якусь страву довго. 

Управління CECOTEC Mambo Touch

Одразу відмічаю сенсорний екран. Він розташований горизонтально, це плюс, адже не доводиться нахилятися, щоб щось перемкнути. Діагоналлю приблизно 5 дюймів, виконаний на основі TFT-матриці, дисплей досить яскравий та зручний. По-перше, через нього відбувається налаштування режимів приготування. По-друге, тут передбачена функція блокування. По-третє, він грає роль кулінарної книги. Мені подобається: вибираєш рецепт, закидаєш продукти та натискаєш на кнопку — й вуаля, далі просто виконуєш команди. До речі, скільки часу знадобиться для приготування, він теж показує.

кухонна машина-робот CECOTEC Mambo Touch

Глечик: є нюанс

Мамбо Тач має хорошу місткість — близько 3.3 літра. Однак, тут мене чекав сюрприз. Саме корисний об’єм становить близько 2.3 літра. А на максимальній швидкості подрібнення чи замішування — навіть менше. Спочатку цей факт мене трохи розчарував. Але виявилось, що на 4 обідніх порції такого об’єму вистачає.

Ще один плюс — глечик також можна мити в посудомийній машині. І в нього дві ручки замість однієї: подвійна ручка краще розподіляє вагу, коли переставляєш.

Безпечна кришка

Вона тут відкидна та з автоматичним блокуванням. Поки мої страви готувалися, відкрити її не вдалося. Гадаю, таку функцію оцінять, перш за все, батьки маленьких дітей. Більше безпеки — більше спокою.

Багато аксесуарів

Їх тут цілий набір, тож поясню, для чого вони призначені:

  1. Пароварка для приготування здорових страв на пару. Вона тут дворівнева. Нижня частина пароварки має більшу місткість, тому ідеально підходить, якщо ви хочете готувати на пару кілька продуктів одночасно.
  2. Кошик для кип’ятіння. Дозволяє готувати одночасно дві страви. Просто розміщуємо його на верхній частині пароварки. Мені так вдалося приготувати на першому рівні рис та овочі, а на другому — рибу.
  3. Насадка-метелик. Вона являє собою дві чорні сітки та розміщується на верхній частині леза. Потрібна для збивання вершків, приготування безе та інших повітряних страв. Тут є нюанс — важливо не перевищувати швидкість 4.
  4. Ложка MamboMix. Це фірмовий аксесуар Cecotec, він ідеально підходить для замішування тіста, бо не розрізає його. Також підходить для приготування запіканок або страв при низьких температурах.
  5. Лопатка. Класична силіконова лопатка допомагає зібрати залишки їжі з глечика.
кухонну машину-робот CECOTEC Mambo Touch

Як працює Cecotec Mambo Touch?

1. Встановлюємо глечик

Закріплюємо його прямо на корпус кухонного комбайна. Тут реалізована система One Click, тому це легко. Причому, коли треба змінити насадки, знімати сам глечик не потрібно. Для мене це великий плюс до зручності та економії часу.

2. Синхронізація робота з додатком

Для оптимізації роботи нашу машинку можна під’єднати до фірмового застосунку. Тож вмикаємо екран та завантажуємо додаток Mambo Touch. Тут довелося реєструвалися за допомогою електронної пошти.

Після реєстрації на екрані з’являється команда «Під’єднатися». Вибираємо мережу WiFi та вводимо пароль. І останнє: щоб зв’язати робота із застосунком, скануємо QR-код, який ми бачимо на екрані робота.

3. Виберіть категорію продуктів та рецепт

Наш комбайн має необмежену кількість рецептів, всі вони відсортовані за категоріями. Тому обираємо відповідну категорію та рецепт, якого хочемо дотримуватися. Я вирішила приготувати простий соус бешамель для пасти.

4. Перевіряємо інгредієнти

У книзі рецептів чітко вказано набір інгредієнтів у точних кількостях для нашої страви. Для соусу бешамель мені знадобилося півлітра молока, 40 грамів борошна і 40 грамів вершкового масла, трохи олії, сіль, перець та мускатний горіх. Я підготувала все заздалегідь та тільки після цього натиснула на кнопку «Старт». Все, далі треба просто дотримуватись інструкцій на екрані. 

5. Готуємо соус бешамель

Отже, у мене є чіткий план дій на дисплеї. Взагалі-то на плиті я готую дещо інакше, але тут спробувала довіритися інструкції. Тим більше в ній усього три кроки:

  1. Розтоплюємо вершкове масло при температурі 95 градусів, потужності 10 та швидкості 1 протягом однієї хвилини.
  2. Додаємо борошно та підсмажуємо за температури 90 градусів, потужності 3 та швидкості 1 протягом 3 хвилин.
  3. Нарешті, додаємо молоко, сіль, перець та мускатний горіх. Готуємо за температури 90 градусів, на потужності 3 та швидкості 4 протягом 15 хвилин.

6. Завантажуємо рецепт CECOTEC Mambo Touch

Знаєте, а мені сподобався рецепт. Це швидше, ніж я готую на плиті. Для таких випадків наша машинка має функції завантаження: усього до 300 рецептів. Для цього просто натискаємо на іконку завантаження (квадрат зі стрілкою вниз). Тепер я зможу переглянути рецепт бешамель навіть без Wi-Fi.

кухонну машину-робот CECOTEC Mambo Touch

Функціональні відмінності Mambo Touch

Аби потестувати всі 37 функцій, мені знадобилося б кілька тижнів, а наша стаття була б дуже довгою. Тут є всі традиційні функції — змішування, замішування, подрібнення, нарізка, збивання, збивання, приготування їжі, кип’ятіння, подрібнення тощо. Тому я вибрала 7 нових та найцікавіших, які з’явилися саме у цій моделі. 

Випікання хліба з CECOTEC Mambo Touch

«Хлібопічка» — дуже корисна штука для тих, хто любить експериментувати із тістом. Для цього тут є спеціальний метелик-вимішувач. Треба просто завантажити продукти та натиснути відповідний рецепт.

Піца

Ця опція сподобалась мені найбільше, бо далеко не в кожному комбайні вона є. А в нашому передбачено все — рецепт, режим та посудину для випікання. Обожнюю готувати піцу з друзями, особливо коли все так просто.

Подрібнювач

Наприклад, вам потрібно зварити суп. Так от, за допомогою цієї функції можна нарізати та подрібнити овочі та м’ясо за короткий час. А також економиться час для приготування начинки для пирога чи іншої випічки.

Тушкування у CECOTEC Mambo Touch

Класна тема для овочевих рагу. Як на мене, в осінньо-зимовий сезон подібні гарячі страви заходять просто ідеально. Суть функції така: робот деякий час продовжує рухатися, а потім зупиняється. Тобто він імітує традиційні рухи при приготуванні рагу чи тушкуванні м’яса, коли потрібно по черзі помішувати та давати йому потомитися.

Смузі-мейкер

Приємно, що можна використати комбайн також для напоїв. Коктейлі та смузі, алкогольні та безалкогольні, готуються тут всього за кілька секунд. Я спробувала звичайний смузі з яблук та сезонних ягід: залишилась задоволеною.

Автоматичне очищення CECOTEC Mambo Touch

Скажу одразу, від миття воно не звільняє. Просто дозволяє роботу зробити попереднє очищення — видалити зайвий жир, великі залишки їжі тощо. Але навіть так набагато зручніше та менше мити.

Висновок: чи варто купити кухонний комбайн CECOTEC Mambo Touch?

Ну що ж, я використовувала таку штуковину вперше та вона мене приємно здивувала. Дійсно універсальний, простий у використанні та багатофункціональний пристрій. Мені сподобалось, що тут безліч функцій, багато аксесуарів, кілька видів тіста та досить зручний додаток. При цьому, конструкція займає небагато місця та зручно переставляється завдяки двом ручкам. Та й готується все досить швидко.

Що б я тут покращила, це екран. Сам по собі він комфортний: яскравий та зручно розташований. Але хотілося б зробити його дещо більшим.

Загалом, на мою думку, купити Cecotec Mambo Touch є сенс тим, хто хоче заощадити час та зусилля на приготуванні повсякденної їжі. Ну, або коли просто набридло готувати традиційним способом та хочеться чогось нового. Всі процеси тут максимально автоматизовані, коли треба, машинка дає підказки та керує готуванням. А ще це чудове рішення, аби почати експериментувати, бо рецептів тут дійсно багато.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.