back to top

Чиста щітка — здорові зуби. Огляд стерилізатора для зубних щіток Oclean S1

🦷✨Як тримати зубну щітку ідеально чистою? Для цього є пристрій, який знищує 99,9% бактерій. Читайте огляд стерилізатора для зубних щіток Oclean S1 та дізнайтеся як він працює 👍

Якою б якісною не була ваша зубна щітка з часом на ній накопичуються бактерії, віруси та грибки.  Вони можуть викликати серйозні захворювання ротової порожнини та всього організму. Саме тому важливо підтримувати щітку в максимально чистому стані. Найефективніший спосіб зробити це — дезінфекція ультрафіолетовими променями. До вашої уваги — огляд стерилізатора для зубних щіток Oclean S1, який знищує до 99,9% шкідливих мікроорганізмів на щетинках.

Зміст

  1. Для чого потрібен стерилізатор для зубної щітки?
  2. Що входить у комплект?
  3. Дизайн
  4. Принцип роботи та враження від стерилізатора Oclean S1
  • Як працює УФ-дезінфектор?
  • Як правильно використовувати Oclean S1?
  • Режими роботи
  • Індикатор роботи
  • Автономність і заряджання
  1. Висновки

Для чого потрібен стерилізатор для зубної щітки?

Огляд стерилізатора для зубних щіток Oclean S1

Здавалось би, достатньо просто промити та висушити щітку. І вчасно замінювати насадки для електрощітки. Але насправді це не так. У нашому роті постійно знаходяться мільйони бактерій, частина з яких корисні та потрібні. А от інша частина може спричиняти захворювання типу пародонтозу, гінгівіту, герпесу тощо. В нормі імунна система справляється з цими бактеріями? Але якщо у людини слабкий імунітет, ризик занести інфекцію через щітку підвищується.

У таких випадках стоматологи радять додатково очищувати щітку дезінфекційним розчином, гарячою парою, УФ-променями тощо. І ультрафіолет якраз вважається найефективнішим способом дезінфекції. При цьому, на відміну від дезинфекційного розчину, окропу чи пари, вони не пошкоджують щетинки ваших насадок. Дізнатися про це докладніше можна у статті «Для чого потрібен стерилізатор для зубних щіток». Плюс УФ-дезінфектор очищує щетинки всього за кілька хвилин.

Що входить у комплект?

Огляд стерилізатора для зубних щіток Oclean S1

Девайс постачається у якісній картонній коробці, на яку нанесено основні технічні специфікації. Всередині знаходяться сам стерилізатор, настінне кріплення до нього, кабель для заряджання USB-A to USB-C та інструкція з використання.

Дизайн Oclean S1

Огляд стерилізатора для зубних щіток Oclean S1

Девайс складається з двох частин: компактного корпуса та настінного тримача розміром 121 х 56 х 148 мм. Тримач встановлюється на стіну горизонтально з допомогою клейової основи, тож не потрібно робити жодних отворів у стіні — за це виробнику великий плюс. 

Сам корпус кріпиться до тримача на 3 гачках. І тільки після цього всередину вставляються щітки або насадки — їх тут вміщується максимум 5 штук.

Щодо управління, для мене було трохи неочікуваним побачити тут замість кнопок шнур. Він розташований у правій нижній частині, і щоб запустити роботу, його треба потягнути. Поруч зі шнуром передбачено розʼєм USB-A to USB-C, через який відбувається заряджання.

І тримач, і робоча частина пластикові, а значить, легко протиратимуться серветкою чи ганчіркою. Ця модель представлена у білому та сірому виконанні, до мене на огляд потрапила саме біла версія.

Принцип роботи та враження від стерилізатора Oclean S1 

Огляд стерилізатора для зубних щіток Oclean S1

Як працює УФ-дезінфектор?

Всередині Oclean S1 є компактний ультрафіолетовий випромінювач: який генерує короткі UVC-промені з високою енергією фотонів. Вони безпечні та непомітні для людини, але згубні для бактерій, вірусів, грибків. Специфічні довжини хвиль УФ-С світла руйнують їхні ДНК- або РНК цих мікроорганізмів і перешкоджають їхньому розмноженню.

Порушуючи їхню здатність рости та поширюватися, УФ-С світло в дезінфекторах для зубних щіток може знищити до 99 % патогенних мікроорганізмів. Ретельна дезінфекція вбиває навіть такі стійкі бактерії, як кишкова паличка та стрептокок, забезпечуючи рівень санітарії, якого неможливо досягти простим полосканням. При цьому бактерицидна дія відбувається швидко — всього за кілька хвилин. 

Як правильно використовувати Oclean S1? 

Щоб запустити Oclean S1 не треба великих зусиль:

  1. Перевіряємо, чи заряджений наш пристрій.
  2. Розташовуємо наші щітки всередині корпуса.
  3. Вибираємо один з двох режимів (про них — нижче).

От і все, надалі більшу частину часу дезінфекція відбуватиметься автоматично. 

Режими роботи

Розібратися із ними теж максимально просто, адже їх тут усього 2:

  1. Режим B  вмикається автоматично, навіть нікуди не потрібно натискати. Девайс просто вмикає УФ-генератор раз на 6 годин, а сам сеанс очищення триває 2 хвилини. Це базовий режим, який рекомендується для повсякденного використання.
  2. Режим A вмикається через шнур, за який треба потягнути. Він триває 5 хвилин і рекомендується для ретельнішого очищення. Його можна використовувати не так часто, одного разу на тиждень буде достатньо.

З таким управлінням впорається навіть дитина, адже не потрібно робити жодних зайвих рухів. Тому можна спокійно брати Oclean S1 на всю родину.

Індикатор роботи

Мені сподобалося, що завжди видно, коли триває обробка щіток. Вздовж корпусу розташовано дві групи світлодіодів, які світяться синім під час роботи. 

Автономність і заряджання

Ця модель працює від акумулятора і це дуже зручно, адже нікому не потрібні зайві дроти у ванній кімнаті. Місткість батареї тут складає 1 000 мАг і цього вистачає на 17-20 годин автономної роботи. Якщо використовувати в тільки режим B, то на 20 годин дійсно вистачає. Чим частіше вмикаєш режим A, тим швидше сідає батарея. Заряджати дезінфектор дуже просто: через універсальний порт USB-A to USB-C.

Огляд стерилізатора для зубних щіток Oclean S1

Висновок 

В мене не було впевненості, чи потрібен мені дезінфектор. Але покористувавшись Oclean S1 пару тижнів, я так звикла до нього, що тепер не проти придбати такий для себе. Він маленький, вміщує одразу 5 щіток і зручно тримається на стіні.

Але головне — це приємне відчуття, що твоя щітка захищена по двох напрямках: і чисто механічно від зайвих бризків, які бувають у ванній кімнаті, і завдяки УФ-променям, які знищують шкідливі бактерії на щетинках та по всій голівці щітки. Наприклад,  звичайне ополіскування водою може змити деякі поверхневі забруднення, воно не дезінфікує щетину і не вбиває всі шкідливі мікроби, які накопичуються.Він може стати корисним подарунком для людини, яка дбає про чистоту та порядок. А особливо для родини з дітьми, для яких важливо підтримувати щітку в ідеальному стані без використання хімічних речовин. Ціна Oclean S1 складає 32$ і, як на мене, це хороша інвестиція у здоровʼя.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як вибрати кавоварку? Зʼясовуємо на прикладі кавоварки Cecotec

☕️🏡 Хочеться смачної кави вдома? Вам потрібна кавоварка! Дізнайтесь, як вибрати...

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.