back to top

Чиста підлога і чиста насадка! Миючий пилосос Dreame H13 PRO

🏠 Ідеальна чистота та мінімум зусиль?  Спробуйте пилосос Dreame H13 PRO! Читайте в огляді, як він прибирає, миє підлогу, а потім автоматично очищує та сушить насадку

Миючий пилосос Dreame H13 PRO — новинка для сухого та вологого прибирання. Від інших моделей він відрізняється функцією миття насадки у гарячій воді та сушіння гарячим повітрям. Це допомагає мінімізувати неприємні запахи та розмноження бактерій. А ще — ви зможете заощадити час на прибиранні та будете менше контактувати із пилом та брудом. Ця модель зовсім скоро зʼявиться у наявності, тож у цьому детальному огляді зʼясовуємо, як він справляється з повсякденним використанням, і чим кращий за конкурентів.

Dreame H13 PRO

Зміст

  1. Ціна та комплектація Dreame H13 PRO
  2. Дизайн Dreame H13 PRO: елегантна стриманість
  • Загальний вигляд
  • Розташування елементів
    • Резервуари
    • Особливості насадки Dreame H13 Pro
    • Дисплей та управління
    • Док-станція Dreame H13 PRO
  1. Технічні характеристики Dreame H13 PRO
  • Загальні параметри
  • Автономність Dreame H13 Pro
  1. Ефективність прибирання Dreame H13 PRO
  • Як Dreame H13 Pro прибирає різні забруднення?
  • У яких режимах працює Dreame H13 Pro?
  • Скільки витримує батарея?
  • Чи шумний Dreame H13 Pro?
  • Як працює система самоочищення?
  1. Висновки. Кому підійде Dreame H13 Pro?

Ціна та комплектація Dreame H13 PRO

Dreame H13 PRO

Почнемо з того, що стартова ціна Dreame Wet&Dry Vacuum Cleaner H13 PRO складає 39 999 грн. Так, немало, але і девайс позиціюється як преміальний. До того ж за передзамовленням новинку можна купити за значно приємнішою ціною: 25 999 грн. При цьому ми отримуємо такий комплект постачання:

  • Миючий пилосос.
  • Роликова насадка.
  • Док-станція для заряджання, зберігання та очищення насадки.
  • Зарядний пристрій.
  • Змінний фільтр.
  • Валик.
  • Щітка для чищення.
  • Пляшечка мийного засобу.
  • Документація.

А тепер подивимось, що ж за преміальні функції пропонує виробник за цю немаленьку вартість пилотяга.

Дизайн Dreame H13 PRO: елегантна стриманість

Dreame H13 PRO

Загальний вигляд

Виглядає Dreame H13 PRO сучасно: якось утилітарно та вишукано водночас. Корпус виконаний з якісного чорного та сірого пластику, без яскравих деталей, тож пилотяг не привертатиме до себе зайвої уваги, навіть якщо ви зберігатимете його просто у житловій кімнаті. Якість збірки теж радує: кожна деталь, кожна кнопка підігнані ідеально. Навіть зовні зрозуміло, що це пилосос на роки.

Розташування елементів

Резервуари

На корпусі бачимо два великі резервуари для води з прозорого пластику:

  1. 900 мл чистої води на задній панелі. І отут починається цікаве. У пилососі є система іонізації, і чиста вода з резервуара під час прибирання проходить через цю систему. Іони срібла нейтралізують бактерії та мікроорганізми у воді, тож підлога не просто миється, а дезінфікується. Це складно перевірити на практиці, але якщо це правда, то функція виглядає дуже добре. Особливо якщо в родині є діти або хтось страждає на алергію.  
  2. Бак на 700 мл для збору використаної води спереду. Причому останній постачається зі змінним HEPA-фільтром.

А от окремого резервуара для мийного засобу, який би автоматично його дозував, тут немає. Замість цього доведеться додавати засіб вручну щоразу, коли ви наповнюєте резервуар для води. Фільтр для відокремлення великого сміття від брудної води теж не передбачений. Тобто все, що пилососиться, змішується із забрудненою водою, це нагадує пилосос з аквафільтром

Особливості насадки Dreame H13 Pro

Пилосос отримав круту роликову щітку: майже без бортів, причому з обох боків. Тобто вона може прибирати підлогу уздовж стін без зазорів. До того ж мийна насадка оснащена світлодіодами для освітлення бруду та більш точного прибирання. А обертається вона зі швидкістю 520 обертів на хвилину.

Наступний момент — тут є спеціальне лезо. Воно не тільки запобігає намотуванню волосся чи шерсті на валик, а також зішкрібає бруд з ролика під час процесу прибирання. Це дозволяє насадці довше залишатися чистою.

І окремо хочеться сказати про колеса. На відміну від більшості пилотягів, Dreame H13 PRO замість простих роликів для ковзання оснащений справжніми товстими колесами з системою обертання GlideWhell. Це дуже підвищує маневровість у порівнянні з іншими моделями.

Дисплей та управління

Dreame H13 PRO

Круглий екран розташований над баками для води, і це виглядає дуже стильно. На ньому відображаються рівень заряду акумулятора та вибраний режим прибирання. Під час прибирання край дисплея змінює колір, вказуючи на рівень забруднення: від зеленого, коли підлога злегка забруднена, до помаранчевого або червоного, коли підлога сильно забруднена. Він також вказує, коли потрібно очистити або наповнити баки. До речі, все це можна дізнатися не тільки через дисплей, а й через голосові підказки.

Кнопки управління тут розташовані на великій трикутній ручці. Все дуже просто та зрозуміло — вмикання, вимкнення та вибір режимів. Як на мене, ідеально подумане управління, де все під рукою, до того ж інформація сприймається візуально та на слух. Тому мене трохи здивувало, що деякі користувачі в мережі незадоволені відсутністю застосунку та управління пилососом через смартфон. Якщо в роботі-пилососі така функція необхідна, навіщо вона акумуляторному пилососу, незрозуміло, адже це тільки ускладнило б управління.

Док-станція Dreame H13 Pro

Зарядна станція Dreame H13 PRO компактна і трохи піднята, з вигнутим краєм спереду. Цей вигин відповідає формі валика, запобігаючи розбризкуванню води. Док-станція виконує одразу чотири функції:

  1. Зберігає.
  2. Заряджає.
  3. Миє роликову щітку за допомогою гарячої води температурою 60℃.
  4. Сушить її під потоком повітря при температурі 60℃.

Технічні характеристики Dreame H13 Pro

Dreame H13 PRO

Загальні параметри

Тип пилососаАкумуляторний
Вертикальний
Миючий
Знімний ручний пилосос
Тип прибиранняВологе
Прибирання килимівНі
Площа прибиранняДо 300 кв.м
Сила всмоктування18 000 Па
Регулювання потужностіАвтоматично
Розумний датчик забрудненостіТак
Режими роботиАвтоматичний
Стандартний
Збір рідин
Турбо
Тип насадкиМʼяка роликова щітка
Конструкція насадкиБез бортів
LED-підсвічування насадкиТак
Обʼєм резервуара для чистої води900 мл
Обʼєм резервуара для відпрацьованої води700 мл
УправлінняКнопки на ручці
Голосові підказкиТак
LED-дисплейТак
ІндикаціяРівень заряду
Рівень забрудненості
Режим прибирання
Нагадування про обслуговування
Індикатор помилок
Рівень шуму76 дБ
Розміри у стандартній збірці112.1 х 27.5 х 25.2 см
Вага у стандартній збірці5.4 кг

Автономність Dreame H13 Pro

Місткість акумулятора 4900 мАг
Особливості акумулятора6*4900 мАг
Час роботи на одному заряді45 хв 
Час повної зарядки 4.5 год 
Потужність споживання300 Вт

Ефективність прибирання Dreame H13 PRO

Коли працюєш у pet-friendly office, тест-драйв пилососа набуває особливого кайфу. Непотрібно вигадувати нічого на кшталт розливання кетчупів, гірчиці або розкидання пуху) Просто пробуєш прибрати наприкінці дня, коли всі пухнасті колеги в зборі, — і тестуєш. І от, що з цього виходить.

Як Dreame H13 Pro прибирає різні забруднення?

Dreame H13 PRO

Отже, Dreame H13 PRO отримав досить непогану силу всмоктування 18 000 Па та високошвидкісний ролик зі швидкістю 520 об/хв. Звісно, ці сухі цифри не особливо вражають, а от на практиці це виглядає цікаво: ролик обертається так швидко, що я б не хотіла підставляти туди руку (чи лапу). Втім, воно б і не вийшло, бо ролик закритий прозорою насадкою. 

Завдяки такій швидкості що сміття, що рідина зникають з підлоги. Просто іноді треба зробити одну проходку, а іноді — кілька. Причому, девайс одночасно збирає бруд, рідину та очищає поверхню чистою водою. Ось, з якими завданнями H13 PRO впорався на відмінно:

  • Прибирання пилу — з першого проходу.
  • Прибирання крихт — з першого проходу.
  • Свіжі плями від кави на деревʼяному паркеті — теж з першого.
  • Засохла плями від кави — з третього.
  • Свіжі «лапки» на деревʼяній підлозі після дощу — з першого.
  • Засохлі сліди лапок на дереві — з четвертого.
  • Розлита вода — з першого.

Особисто мені більше ніж достатньо такого результату. Якщо плями свіжі, достатньо одного проходу, щоб видалити їх. Для сухих плям потрібно кілька проходів, але з ними можна впоратися без особливих зусиль. Застарілі плями навіть руками не відітреш так швидко. Тож якщо у вас є домашні тваринки або діти, які можуть щось розлити чи розкидати, купити Dreame H13 PRO — хороше рішення.

Єдиний нюанс, якщо підлога слизька або липка після розлитого, для досягнення ідеального результату краще зробити кілька проходів. І якщо використовуєш мийний розчин і на підлозі залишаються розводи, також краще робити кілька проходів. Коротше кажучи, схема така ж, як за ручного миття, тільки результат отримуєш швидше.

Тепер про безрамкову насадку. Вона крута, бо працює краще за звичайні моделі з бортами. Зліва і справа прибирання країв ефективне, оскільки роликова щітка досягає плінтусів. Однак передня сторона не досягає, в результаті чого залишається невелика неприбрана зона.  Через це доводиться пилососити збоку, де немає бортів.

Крім того, Dreame H13 PRO  не відчуває, коли випадково пилососить тканини, наприклад, килим чи штори. Треба бути особливо обережними, щоб нічого не залишати на підлозі, бо інакше пилосос може затягти це і ви отримаєте повідомлення про помилку.

Щодо маневровості, H13 Pro просто чудовий завдяки своїм великим колесам та зміщеному центру ваги. Однак, через розмір насадки все ще важко дістатися до деяких вузьких місць. Крім того, цей пилосос нахиляється на 150 градусів, але він не може лежати горизонтально і прибирати, наприклад, під каркасом ліжка. Але згадайте всі відомі вам мийні пилососи: хто з них це вміє? Принаймні, з таким великим обʼємом резервуарів це здається технічно неможливим. 

У яких режимах працює Dreame H13 Pro?

Ви можете вибрати один з 4-х режимів прибирання:

  • Авто. Він автоматично підлаштовує параметри відповідно до рівня забруднення.
  • Турбо. Найпотужніший режим для сильних забруднень.
  • Стандартний. Його рекомендується використовувати, коли  у вас відносно чисто.
  • Всмоктування рідин. У цьому режимі Dreame H13 PRO просто пилососить без миття, що дозволяє зібрати розлиту рідину.

Скільки витримує батарея?

Dreame обіцяє близько 40 хвилин роботи на одному заряді акумулятора. У житті приблизно так воно і виходить: якщо прибирати чисто на автоматичному режимі (при повному заряді), на 38-40 хвилин вистачає. А от на інших режимах пилотяг витрачає більше енергії та дозволяє прибирати трохи менше півгодини. Втім, це всеодно є пристойним результатом.

Чи шумний Dreame H13 Pro?

H13 Pro не можна назвати особливо тихим, але його рівень шуму не гучніший за інші мийні пилососи. Він не дратівливо гучний, але не сподівайтеся, що під час прибирання ви зможете розмовляти, дивитися телевізор або слухати музику.

Під час сушіння мийної насадки він також помітно шумить. От тут уже шум вентилятора дуже відчутний. Це може дратувати під час перегляду телевізора або роботи.

Як працює система самоочищення

Dreame H13 PRO

Отже, Dreame H13 Pro поєднує в собі функції пилососа та миття підлоги, тому значно полегшує процес прибирання. З ним немає необхідності пилососити, а потім вручну мити підлогу — все можна зробити одночасно. Крім того, миття та сушіння роликової щітки при температурі 60℃ мінімізує появу бактерій, плісняви та неприємних запахів. От, як працює це самоочищення:

  • Після встановлення на станцію ви можете запустити швидке або ретельне самоочищення, натиснувши один або два рази на спеціальну кнопку.
  • H13 Pro не оцінює рівень забруднення для виконання самоочищення, тому вам доведеться судити про це на основі сеансу прибирання, який ви щойно завершили.
  • Під час циклу самоочищення щітка обертається за годинниковою стрілкою та проти годинникової стрілки, забезпечуючи глибше очищення.
  • Ще раз зазначу. Незважаючи на те, що очищення триває лише кілька хвилин, воно відбувається дуже голосно, створюючи навіть більший рівень шуму, ніж під час прибирання пилососом.
  • Після завершення самоочищення роликова щітка автоматично сушиться протягом 30 хвилин, зменшуючи появу цвілі та неприємних запахів. Однак цей процес теж шумний, особливо якщо використовувати його у житловій кімнаті. Дійсно, його чутно, коли дивишся відео, працюєш і навіть розмовляєш.
  • Після завершення циклу потрібно очистити та промити бак для брудної води, а потім дати йому висохнути, перш ніж встановлювати на місце. Адже, незважаючи на використання гарячої води під час прибирання, він також збирає холодну забруднену воду, в якій розмножуються бактерії та виділяються неприємні запахи.
  • Нарешті, важливо не забувати час від часу знімати щітку з ролика, щоб очистити його від волосся, шерсті домашніх тварин та іншого бруду, який може накопичуватися. На щастя, цей крок займає лише кілька хвилин, і його не потрібно виконувати занадто часто, оскільки волосся та хутро не мають тенденції заплутуватися в ролику.

Незважаючи на необхідність людського втручання, в результаті прибирати виходить все одно швидше, ніж руками. І набагато легше, що важливо.

Висновки. Кому підійде Dreame H13 Pro?

Dreame H13 PRO

Як і з будь-якою технікою, все залежить від ваших пріоритетів і бюджету. Інноваційні функції Dreame H13 Pro, такі як очищення гарячою водою та сушіння гарячим повітрям, покликані підвищити рівень чистоти оселі. Це робить його ідеальним вибором для тих, хто надає перевагу порядку та простоті обслуговування. Особливо, якщо користувач — алергік, має дітей чи домашніх улюбленців. Однак, зважаючи на немалу ціну, це преміальна інвестиція. Якщо ви готові доплатити за легкість в обслуговуванні, Dreame H13 Pro — чудовий вибір для комфортного життя.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

Залишити відгук

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як вибрати робот-пилосос 2024: 10 найкращих моделей

🏠 Зекономте час і зробіть дім чистішим легко та швидко ✨...

Електрощітка Oclean X Lite: огляд моделей

🪥 Дізнайтесь, яка електрощітка Oclean X Lite підійде саме вам! Все...

Матриця телевізора та як вибрати телевізор за типом...

📺 Насолоджуйтесь яскравим та чітким зображенням на екрані! Дізнайтеся, що таке...

Як вибрати компʼютер для роботи: практичні рекомендації

👨‍💻 ПК, ноутбук чи системний блок? Дізнайтеся практичні рекомендації, як вибрати...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів.

Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів.

Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.

За унікальним промокодом BLOG - ви можете купити товари зі знижкою до 40%. Використати промокод можна під час оформлення замовлення на сайті wo.ua.