back to top

Огляд смартфона Oscal S80 і планшета Oscal Spider 8. Бренд Oscal: багатофункціональні та розумні девайси

📱🔍 Отримайте найкраще від Oscal! Це потужні, продуктивні та розумні девайси за доступними цінами. Читайте огляд на планшет Oscal Spider 8 та смартфон Oscal S80, щоб дізнатися  деталі 🚀

Компанія Oscal виробляє смартфони, захищені телефони, навушники та планшети. Це практичні, мультифункціональні та доступні девайси для роботи та розваг. До того ж вони вирізняються цікавим дизайном. Дізнаємось деталі на прикладі двох популярних моделей. До вашої уваги огляд смартфона Oscal S80 і планшета Oscal Spider 8 — потужних девайсів із високим ступенем захисту.

Зміст

  1. Смартфон Oscal S80: огляд та враження
  • Розпаковка та комплектація
  • Зовнішній вигляд та дизайн
    • Загальне враження
    • Вигляд спереду
    • Вигляд задньої панелі
    • Елементи управління
    • Захист від вологи, пилу та механічних пошкоджень
  • Коротко про технічні характеристики
  • Основні камери
    • Режими зйомки
    • Запис відео
  • Фронтальна камера
  • Ефективність роботи
  • Зв’язок та бездротові інтерфейси
  • Автономність та заряджання
  1. Огляд на планшет Oscal Spider 8
  • Розпакування, комплектація та перші враження
  • Дизайн
  • Захищеність
  • Продуктивність
  • Програмне забезпечення
  • Камери
  • Автономність
  1. Висновки

Смартфон Oscal S80: огляд та враження

Це бюджетний захищений телефон на Android за привабливою ціною. Oscal S80 коштує 300$, а зі знижкою від WO.UA — 280$. При цьому за функціональністю він не поступається телефонам відомих брендів. Завдяки дуже міцному корпусу та підвищеній автономності він підходить для використання в екстремальних умовах. Саме тому такі моделі ще називають «армійський смартфон» або «тактичний смартфон». Втім, він підійде не тільки військовим або бойовим медикам, а й туристам, мандрівникам і всім тим, хто стикається зі складними викликами. Чим же відрізняється цей телефон?

Розпаковка та комплектація

Девайс постачається у квадратній коробці з міцного картону. Всередині всі елементи розміщено в окремих відділеннях. У комплект постачання входять:

  • Сам телефон.
  • Кабель для заряджання USB Type-C.
  • Блок живлення на 33 ВтА.
  • Ключ, яким зручно відкривати слот для SIM-карт.

Зовнішній вигляд та дизайн

Oscal S80 — це міцний смартфон, який створений для того, щоб витримати екстремальні умови: падіння, занурення у воду, перепади температури тощо. І виглядає він відповідно.

Загальне враження

В нього практичний дизайн зі стандартною прямокутною формою та цікавою текстурою. Телефон досить важкий (460 грамів) та немаленький — 174 x 81.4 x 18.9 мм. Воно й не дивно: корпус виконано з металу, пластику та захищено гумовим покриттям. У руці відчувається як надійний монолітний блок. Але лягає в руку дійсно зручно, принаймні не намагається вислизнути. Гумова обробка тут надзвичайно ретельна. Кути, порти, кнопки та всі інші зовнішні елементи чудово підігнані один до одного. Все це ще більше підвищує приємні враження.

Корпус цієї моделі представлено у трьох відтінках —  чорному, помаранчевому та яскраво-зеленому. До мене на огляд потрапила саме помаранчева версія і виглядає вона дуже стильно.

Вигляд спереду

Огляд смартфона Oscal S80 і планшета Oscal Spider 8

В телефона великий екран 6.58 дюймів. А от рамка досить тонка та акуратна — усього 18.9 мм. Виходить, що екран займає десь 85% корпусу. Це трохи незвично для захищеного телефона, але виглядає дійсно зручно. Виріз для фронтальної камери тут класичний круглий. Посередині зверху розташовано 8-мегапіксельну камеру для зйомки селфі та відеочатів.

Вигляд задньої панелі

Задня панель кардинально відрізняється від усіх телефонів, які я бачила раніше. Вона виготовлена з синтетичного каучуку та посилена по кутах, щоб впоратися з найсильнішими зіткненнями. Цей каучуковий елемент виступає над екраном, щоб при падінні він не постраждав.

Посередині верхньої частини є декоративний елемент, який одразу привертає увагу. Але він виконує ще й практичну функцію: на ньому розміщені три камери та ліхтарики. Трохи нижче бачимо рельєфний логотип Oscal.

Елементи управління

Порти і кнопки тут виконано з міцного металу. Вони розміщені дуже зручно і ось чому:

  1. Незважаючи на доступну вартість, кнопка регулювання гучності та кнопка ввімкнення інтегровані зі сканером відбитків пальців.
  2. Слот для 2-х SIM-карт вміщує дві карти nano-SIM та карту MicroSD.
  3. Передбачено кнопку налаштувань, яку можна використати, щоб активувати певних функції для швидкого доступу.
  4. Порт USB Type-C закритий водонепроникним захисним чохлом, що захищає його від води та пилу.

А от аудіороз’єм 3,5-мм відсутній. Це означає, що вам доведеться використовувати бездротові навушники або перехідник з USB-C на 3.5 мм.

Загалом дизайн S80 можна назвати привабливим, якщо вам подобається мілітаризований стиль. Жодних зауважень щодо якості виготовлення у мене не виникло: вона на висоті.

Захист від вологи, пилу та механічних пошкоджень

Oscal S80 покритий високоякісним синтетичним каучуком. Він має клас захисту IP68 та IP69K. На практиці це означає, що він витримує такі навантаження:

  • Вплив пилу.
  • Механічні пошкодження внаслідок подряпин, ударів і падінь.
  • Занурення на глибину до 1,5 метрів протягом 30 хвилин.
  • Миття під високим тиском і за високіої температури.
  • Високий тиск води — 100 бар
  • Температуру води 80 градусів Цельсія.

Крім того, телефон також отримав сертифікат MIL-STD-810H. Це американський військовий стандарт, який гарантує збереження цілісності пристрою практично в будь-якій ситуації.

Коротко про технічні характеристики

Діагональ дисплея6.58 дюймів
Роздільна здатність2408 x 1080 ppi
Тип матриціIPS
ПроцесорMediaTek Helio G85 Octa-Core
Кількість ядер8
Оперативна пам’ять6 ГБ
Внутрішня пам’ять128 ГБ 
Можливість розширення пам’ятіMicroSD (до 1 ТБ)
Стандарти зв’язку2G (GPRS/EDGE), 3G (WCDMA/UMTS/HSPA), 4G (LTE)
Кількість SIM-карт2
Тип SIM-картиNano-SIM
Бездротові інтерфейсиBluetooth 5.0
Wi-Fi
NFC
GPS
Місткість акумулятора13000 мАг
Спосіб заряджанняШвидка зарядка 33 Вт
Захист від вологи та пилуIP68, IP69K & MIL-STD-810H

Дисплей

Цей екран, безумовно, є однією з найсильніших сторін телефону:

  • Діагональ 6,58-дюймів.
  • Співвідношення сторін 20:9.
  • Роздільна здатність 2408 x 1080 ppi (пікселів на дюйм).
  • Тип матриці — IPS.

Він має чудові кути огляду, чітке зображення та точну передачу кольорів. Принаймні, вони виглядають яскравішими, ніж можна було б очікувати від захищеного телефону. 

Контрастність досить висока, що створює ефект занурення з глибоким чорним кольором та яскравими кольорами спектра. Навіть у сонячний день екран залишається читабельним. Звичайно, це не стосується прямих сонячних променів.

Загалом якщо порівнювати цей дисплей з іншими захищеними телефонами, складається враження, що він один з найкращих. Його цілком достатньо для перегляду вебсторінок, відео, соціальних мереж.

Основні камери

Огляд смартфона Oscal S80 і планшета Oscal Spider 8

Смартфон Oscal S80 отримав потрійну систему камер:

  • 13-мегапіксельний сенсор Sony IMX362 з діафрагмою f/2.0, ширококутним об’єктивом та датчиком PDAF.
  • 8-мегапіксельний надширококутний датчик з кутом огляду 117 градусів.
  • 2-мегапіксельний датчик глибини.

Із такими камерами на телефон вдається робити знімки досить пристойної якості, принаймні при денному світлі. Зображення виглядають яскравими, живими та досить деталізованими.

А от фото, зроблені вночі, виглядають досить зернистими. На знімках багато шуму, а кольори виглядають досить розмитими. Але не забуваємо, що від захищеного телефона за таку ціну і не варто чекати якості, як на професійних знімках.

Режими зйомки

Що стосується режимів зйомки, тут є все необхідне: панорама, HDR, нічний режим, б’ютифікація зі штучним інтелектом та портретний режим. Всі вони підлаштовуються практично під будь-які умови, щоб сфотографувати повний вид на будівлю, зняти вулицю вночі, зробити селфі вдома або групову фотографію в натовпі.

Запис відео

На задню камеру Oscal S80 може записувати відео з роздільною здатністю до 1440 на 1080 пікселів зі швидкістю 30 кадрів на секунду. На передню — 1080 пікселів зі швидкістю 30 кадрів в секунду. Стабілізація тут відсутня, так що трохи є тремтіння на відео. Якість відео з такою роздільною здатністю неідеальна, але непогана. Все-таки, щоб  зменшити тремтіння, доведеться знімати в Full HD з нижчою якістю.

Фронтальна камера

На фронталці у цій моделі встановлено 8-мегапіксельний сенсор Samsung S5K4H7. Він дозволяє робити пристойні селфі. А програмне забезпечення з ШІ — покращувати ці зображення. Відтінок шкіри і деталізація виходять непогані. Хіба що відчувається надмірний шум в темних точках, а нічні селфі втрачають різкість.

Ефективність роботи

Огляд смартфона Oscal S80 і планшета Oscal Spider 8

Ця нова модель оснащена потужним 8-ядерним ігровим чипсетом MediaTek Helio G85. Розроблений за 12-нм технологічним процесом він підтримує частоту до 2 ГГц.  Для порівняння, цей процесор також використовується у телефонах Redmi Note 9,  Realme C25s та інших недорогих смартфонах. Це говорить про те, що повсякденна продуктивність у нього цілком нормальна.

Завдяки 6 ГБ оперативної пам’яті переглядати соціальні мережі, дивитися та знімати відео досить комфортно. Що стосується геймінгу, телефон цілком придатний для ігор середнього рівня. А з ПЗУ об’ємом 128 ГБ можна не переживати за нестачу місця для файлів. Втім, за потреби можна встановити MicroSD до 1 ТБ. Для армійського смартфона середнього класу досить непогано, як на мене.

Зв’язок та бездротові інтерфейси

Oscal S80 оснащений слотом для двох нано сім-карт 4G і картою MicroSD. Він підтримує всі пропускні здатності 4G, 3G тощо. Тож покриття має бути широким, а якість сигналу — хорошою.

Для підключення до мереж Wi-Fi він підтримує подвійну пропускну здатність 2,4 ГГц і 5 ГГц. Це забезпечує низьку затримку та швидку передачу даних. А відповідно — надійність в безпеку, якої й очікуєш від такого телефона.

Тут є Bluetooth версії 5.0 та деякі необхідні сучасному смартфону датчики: гіроскоп, акселерометри та компас. А щоб можна було легко оплачувати товари та послуги, Oscal додав багатофункціональний NFC.

Автономність та заряджання

Огляд смартфона Oscal S80 і планшета Oscal Spider 8

Для тактичного телефона акумулятор не менш важливий, ніж захищеність корпусу. У нашої моделі місткість батареї становить 13000 мАг. На одному заряді він легко працює щонайменше два дні. А оскільки я користувалася ним не надто активно та не грала в ігри в мене вистачило навіть на більше. Звісно, якщо запускати ігри та одночасно відкривати по кілька додатків, телефон триматиме менш як два дні.

Тобто можна спокійно поїхати на вихідні, піти в гори або на риболовлю, не турбуючись про щоденну зарядку телефону. Звичайно, під час ігор або використання 4G цей час буде меншим, і залежно від вашого використання, наприклад, часу, коли ви відкриваєте екран, і типу додатків, які ви запускаєте, він залишиться з вами на цілих 2 дні на одному заряді. 

Щоб повністю зарядити девайс в основному потрібно близько 2 годин. Заряджання відбувається за допомогою Type-C з підтримкою бездротової зарядки. Також тут передбачена швидка зарядка, що підтримує 33 Вт.

А ще Oscal S80 підтримує зворотну зарядку. Тобто якщо іншому смартфону, смартгодиннику, чи навушникам не вистачає заряду, можна підживитися від нього.

Огляд на планшет Oscal Spider 8 

Огляд смартфона Oscal S80 і планшета Oscal Spider 8

Як і телефон, Oscal Spider 8 коштує 300$ (272$ зі святковою знижкою). Він так само міцний та надійний, має високий рівень захисту та хороші технічні можливості. 

Розпакування, комплектація та перші враження

Ще до відкриття пакування розумієш, що всередині знаходиться щось виняткове — така значна у нього вага. Відкривши коробку, нас зустрічає Oscal Spider 8, надійно загорнутий у захисний пластик. Одразу видно, що він має не менш міцну конструкцію та надійний дизайн, ніж телефон серії S80. Крім того, у комплект входять:

  • Зарядний кабель Type-C.
  • Швидка зарядка потужністю 33 Вт.
  • Ергономічна підставка для зручнішого використання.
  • Кабель OTG для підключення зовнішніх пристроїв.

Всі ці аксесуари підвищують практичність планшета для різних сценаріїв — роботи, відпочинку чи розваг.

Дизайн

Як і розглянутий вище телефон, цей планшет приваблює своїм утилітарним дизайном, одночасно простим та міцним.

Корпус планшета має фактурну шорстку поверхню. І вона ну просто максимально додає тактильних відчуттів, як на мене. Правда, це зроблено не для краси, а для практичної мети — запобігати випадковому ковзанню та падінню.

Друга яскрава деталь — надійний ремінець, який можна зняти або прикріпити для зручного тримання. Як на мене, це дуже зручне рішення для запобігання випадкових падінь.

Огляд смартфона Oscal S80 і планшета Oscal Spider 8

Захищеність

Oscal Spider 8 позиціонується як міцний та водонепроникний планшет. Як і телефон S80, він отримав сертифікати IP68 та IP69K, тобто може витримати пилову бурю, тиск води, зміну температури, падіння тощо. Це робить його ідеальним компаньйоном для активного відпочинку на природі, будівельних майданчиків та інших місць, де пил і вода можуть бути проблемою для техніки.

Екран

Планшет отримав IPS-дисплей з діагоналлю 10.1 дюйми та роздільною здатністю Full HD (1920×1200 пікселів). Дивитись на ньому відео досить зручно, хоч це і не найвища роздільна здатність. Він непогано адаптується до різних умов освітлення: і у приміщенні зі штучним освітленням, і на вулиці зображення залишається яскравим та чітким. Принаймні, мені не довелося напружувати очі, щоб читати та переглядати відео. Відгук дисплея теж не викликав у мене зауважень, як і комфортна навігація.

Важливий момент: дисплей Oscal Spider 8 оснащений захисним шаром. Це саме те, що треба для планшета, який призначений для складних сценаріїв використання.

Продуктивність 

Огляд смартфона Oscal S80 і планшета Oscal Spider 8

В серці Oscal Spider 8 — потужний  8-ядерний процесор Unisoc T616. Я пробувала одночасно відкривати багато вкладок, фоторедактор та запускати відео на YouTube і не помітила затримок, підвисань чи якихось інших проблем. Перехід між застосунками та сторінками досить плавний та легкий.

Що стосується пам’яті, ця модель може похвалитися вражаючими 8 ГБ оперативної пам’яті та можливістю віртуально розширити її, фактично подвоївши обсяг до 16 ГБ. А обсяг внутрішньої пам’яті складає 128 ГБ, так що можна зберігати безліч файлів, документів і додатків.

Оскільки я не граю у відеоігри, мені не вдалося потестувати планшет у цьому напрямку. Але тести інших користувачів свідчать про здатність планшета справлятися з досить вимогливими іграми. Зокрема, у сервісі Antutu (який є одним з визнаних і використовуваних платформ для оцінки продуктивності смартфонів і планшетів) він набрав виняткові 274 199 бали. Геймери говорять, що продуктивність планшета залишається  стабільною, а кадри змінюються плавно.

Програмне забезпечення

Oscal Spider 8 працює на Doke OS P3.0. Це власний програмний інтерфейс компанії, заснований на потужному фундаменті Android 13. Він досить зручний та інтуїтивний, тому підійде як новачкам, так і досвідченим користувачам Android. Дизайн тут дуже легкий та лаконічний, навігація по меню та застосунках не викликає проблем.

Ну, і не забуваємо, що користувачі такого сучасного Android-девайса регулярно отримують оновлення та покращені функції.

Камери

Огляд смартфона Oscal S80 і планшета Oscal Spider 8

У цього планшета дві камери:

  1. 13-мегапіксельна основна з діафрагмою f/1.8. Вона досить непогано справляється зі своїм завданням, однак важливо розуміти, що ця камера не призначена для заміни цифрового фотоапарата. При збільшенні деталей шум на фото стає помітним. Тобто вона підходить для повсякденного фотографування, документування або нотаток, але не для створення фотографій професійного рівня.
  2. 16-мегапіксельна фронтальна камера з діафрагмою f/1.8. Так, вона дійсно крутіша за основну. Більший розмір сенсора та широка діафрагма сприяють покращенню якості зйомки в умовах низької освітленості. Відповідно, селфі виходять якіснішими.

Автономність

Огляд смартфона Oscal S80 і планшета Oscal Spider 8

Як і розглянутий сьогодні телефон, Oscal Spider 8 може похвалитися значним акумулятором місткістю 13 000 мАг, що обіцяє тривалу роботу. Крім того, він оснащений чудовою технологією швидкої зарядки потужністю 33 Вт. Це дозволяє скоротити час простою, зберігаючи свій планшет готовим до роботи навіть у найнапруженіші дні. Він чудово впорався із парою днів серфінгу в мережі, спілкування у месенджерах та переглядом онлайн-відео. З іграми, звісно, триматиме заряд менше: тут уже все залежить від того, наскільки вимоглива гра.

У девайса також є функція зворотної зарядки. Його можна використовувати для підзарядки інших гаджетів і пристроїв, що дає змогу використовувати Spider 8 як портативний павербанк.

Висновки

Ну що ж, бренд Oscal підтверджує свою репутацію виробника міцних та практичних захищених девайсів. Смартфон та планшет, які потрапили до мене на огляд, дійсно надійні та досить добра справляються із повсякденними завданнями.

Oscal S80 однозначно справив на мене гарне враження. Він не лише відповідає вимогам захищеного телефону, а й отримав високі технічні характеристики: 6,5-дюймовий FHD+ дисплей, 12-мегапіксельна основна задня камера та акумулятор місткістю 13000 мАг зі швидкою зарядкою 33 Вт. Він оснащений потужним процесором SoC MediaTek Helio G85 і працює під управлінням Android 12.

Це дійсно захищений телефон, який відповідає стандартам IP68 і IP69K, а також сертифікований за стандартом MIL-STD-810H. Він стане надійним компаньйоном, особливо завдяки якості збірки та довговічності, а також найкращим сертифікатам захисту та високій продуктивності.

Що стосується Oscal Spider 8, то і цей девайс відповідає своїй незламній репутації. Його дизайн поєднує в собі естетику і міцність, а захист рівня IP68 і IP69K дозволяє працювати із ним у складних умовах. Якщо ви ведете активний спосіб життя, працюєте в екстремальних умовах і шукаєте планшет, здатний витримати шторм та падіння, ця модель — для вас. При цьому він цілком здатний задовільний мультимедійні та ігрові запити. У ньому немає наворотів, притаманних планшетам високого класу, зате він пропонує надійність та відмінне співвідношення ціни та якості.

А щоб роздивитися ці неймовірні моделі детальніше, пропоную ознайомитись із відеооглядом від WO.UA, де мої колеги пояснюють всі нюанси використання планшета та телефона.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та...

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі...

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.