back to top

Бездротовий пилосос Dreame R10: огляд та враження від прибирання

🌪️ Отримайте неперевершену силу прибирання з надійним помічником! Бездротовий пилосос Dreame R10 перетворить прибирання на задоволення. Читайте огляд та дізнавайтесь більше про цей легкий, потужний і зручний девайс 🏡

Коли до мене на огляд потрапив цей девайс, я була приємно вражена його зовнішнім виглядом. Тонкий та стильний, бездротовий пилосос Dreame R10 сподобався мені своєю легкістю та золотисто-білими кольорами корпусу. Але чи впорається він із серйозним прибиранням? І чим відрізняється від іншої моделі серії — R10 Pro? Для відповіді на це питання я випробувала його у себе вдома: прибирала підлогу і не тільки. І тепер готова поділитися своїми враженнями. Почнемо!

Зміст

  1. Скільки коштує Dreame R10?
  2. Зовнішній вигляд та дизайн
  3. Комплектація
  4. Бездротовий пилосос Dreame R10: тести та враження від прибирання
  • Прибираємо простір під стелею та за батареями
  • Тестуємо бездротовий пилосос Dreame R10 на меблях
  • Очищення килимів із Dreame R10
  • Пилососимо тверду підлогу
  • Автономність
  • Обслуговування
  1. Висновки

Скільки коштує Dreame R10?

Цей пилотяг призначений для сухого прибирання. На момент огляду повна ціна Dreame R10 складає 327$, а за новорічною знижкою його можна придбати за 210$. Натомість R10 Pro коштує 354$ (272$ зі знижкою), і це за трохи розширені можливості: електрощітку та збільшену до 3000 мАг потужність акумулятора. 

Комплектація

Dreame R10 постачається у картонній коробці, а всередині все елементи захищені від ударів пластиком та пінопластом. Як на мене, трохи забагато пластику, але, на жаль, це типова історія для недорогих пилососів. У комплект постачання входять:

  • Основний блок зі знімним акумулятором.
  • Подовжувальна трубка.
  • Основна моторизована щітка-ролик із світлодіодним підсвічуванням.
  • Моторизована міні-щітка для меблів та матраців.
  • Овальна щітка для меблів.
  • Довга щілинна насадка 2-в-1 для прибирання у важкодоступних місцях.
  • Настінне кріплення.
  • Зарядний пристрій.
  • Інструкція з експлуатації.

Як на мене, для такої вартості комплектація досить достойна. Принаймні, тут є все, щоб зробити повне сухе прибирання будинку, квартири та навіть салону машини. У старшої версії на додачу передбачена електрощітка для килимів.

Зовнішній вигляд та дизайн

Бездротовий пилосос Dreame R10: огляд

R10, безсумнівно, створений, щоб вписатися в сучасну оселю: кремово-білий корпус із золотистими елементами виглядає одночасно мінімалістично та вишукано. Його загальна конструкція типова для цього класу пилососів:

  • Пряма подовжувальна трубка.
  • Внизу кріпиться насадка-ролик.
  • Зверху — знімна робоча частина та пилозбірник.

Одразу відмічу плюси саме цієї версії:

  1. Знімний ручний пилосос дозволяє прибирати у важкодоступних куточках оселі — на поличках, у вузьких місцях тощо. А ще можна зняти його та почистити салон оселі.
  2. Акумуляторний блок теж знімається. Це означає, що після зношування його легко замінити та продовжити користуватися пилотягом. Або можна купити акумулятор для пилососа, щоб завжди мати заряджену батарею і прибиратися довше.
  3. У пилотяга велика рукоятка. Вона розташована трохи під кутом, тому тримати дійсно зручно.
  4. Система збору пилу розташована горизонтально: таке рішення дуже типове для пилососів Dreame. Це добре, бо горизонтальний циклон забезпечує постійну силу всмоктування незалежно від того, наскільки забитий пилозбірник. На відміну від вертикальних систем збору пилу, де сила всмоктування падає, якщо сміття забагато.

З управлінням тут все теж дуже типово. На ручці, в межах досяжності великого пальця, розташовані кнопка запуску та повзунок. Останній дозволяє перемикатися між трьома режимами потужності.

От і все, дизайн цього пилососа дуже простий. Тут немає сенсорного керування та цифрового дисплея, на якому відображається поточний режим роботи та залишок заряду акумулятора. А подовжувальна трубка не згинається для прибирання під меблями. Він сподобається тим, хто цінує простоту у зовнішньому вигляді та використанні.

Технічні характеристики

Бездротовий пилосос Dreame R10: огляд
Споживана потужність1000 Вт
Сила всмоктування20 000 Па
Режими роботиСтандартний
Турбо
Еко
Система фільтраціїЦиклон
ФільтриГрубого очищення
Конусний
Сітчастий
Мікрофільтр
HEPA
Об’єм пилозбірника600 мл
Кількість насадок4
Тип основної щіткиРолик
LED-підсвічування основної щіткиТак
Система проти намотування волоссяТак
Місткість акумулятора7×2500 мАг
Час автономної роботиДо 60 хвилин
Час повного заряджання5 годин
Рівень шуму 84 дБ
Вага1.65 кг
Розміри1293 x 256 x 216 мм

Бездротовий пилосос Dreame R10: тести та враження від прибирання 

Бездротовий пилосос Dreame R10: огляд

Потужність всмоктування цієї моделі — 20 000 Па або 120 Аероват. Для моделей такого типу це є вищою за середню, тому я вирішила тестувати пилотяг на різних забрудненнях та у всіх куточках квартири.

Прибираємо простір під стелею та за батареями

Так, цього разу я вирішила почати зверху. Приєднала до трубки довгу щілинну насадку, увімкнула турборежим та пройшлася по периметру кожної кімнати, збираючи павутиння. Не можу сказати, щоб це викликало якісь складнощі, пилосос дійсно дуже легкий. З батареями теж вийшло швидко та зручно, от тільки насадку для цього довелося прикріпити не до подовжувальної трубки, а до ручного пилососа.

Тестуємо бездротовий пилосос Dreame R10 на меблях

Бездротовий пилосос Dreame R10: огляд

Для того, щоб почистити диван, я використовувала моторизовану турбощітку, прикріпивши її до ручного пилотяга. У мене довгошерстий і дуже пухнастий пес, тож пилососила оббивку я досить ретельно: не турборежимі. І жодних претензій до результату у мене немає — все чисто. Після прибирання я просто зняла застряглі шерстинки з насадки рукою. Якщо у вас великі зазори між подушками дивана чи деталями крісел, у комплекті є ще й невелика овальна щіточка з гнучкою щетиною.

Очищення килимів із Dreame R10

Бездротовий пилосос Dreame R10: огляд

У мене два килими: простий гладенький килимок біля вхідних дверей та пухнастий карпатський ліжник у вітальні. І якщо з першим зазвичай не виникає проблем, ліжник треба очищувати дуже ретельно, адже між ворсом збираються крихти. Зазвичай, коли мені не хочеться витрушувати, я просто проходжуся по ньому пилососом. Тут важливо, щоб у нього була не звичайна щітка, а роликова. У R10 — саме така, тож я наважилась спробувати.

І результат мене порадував. Я увімкнула екорежим і пилососила килим на мінімальній інтенсивності обертів, щоб не пошкодити довгий ворс. Треба сказати, що ця щітка дуже непогано захоплює сміття: крихти були зібрані з першого разу. Все-таки щетинисто-пелюсткова щітка і правда практичне рішення: подовжені W-подібні щетинки добре захоплюють сміття, а прогумовані вставки якось пом’якшують ковзання та не дають волоссю сильно намотуватись на щітку.

Пилососимо тверду підлогу

Бездротовий пилосос Dreame R10: огляд

Під твердою підлогою я маю на увазі плитку та лінолеум. І те, і інше покриття не дуже вибагливі, втім, мені було цікаво, як ця універсальна щітка буде ковзати по ньому. Що ж, ковзає плавно: зчеплення з поверхнею хороше. Я прибирала підлогу на мінімальному режимі, лише у зоні кухні увімкнула стандартний, бо там зазвичай збирається більше сміття.

До речі, у щітки є підсвічування. LED-ліхтарики з двох боків допомагають побачити сміття навіть у погано освітлених куточках. І не треба зайвий раз тягнутися, щоб увімкнути світло під час прибирання.

Єдиний нюанс, який можу відмітити, Dreame R10 — точно не найтихіший пилосос. Ці заявлені виробником 84 дБ досить добре відчуваються.

Обслуговування

Бездротовий пилосос Dreame R10: огляд

Пластиковий пилозбірник Dreame R10 зовсім просто знімається. Я витрусила його та встановила на місце, процес займає менше хвилині. А щоб очистити основну щітку, її теж дістаємо з корпуса. Для цього потрібно лише повернути кришку збоку насадки.

Ну і ще треба періодично замінювати фільтри. Купити фільтр для Dreame R10 — не проблема, вони є у вільному продажі.

Автономність

Бездротовий пилосос Dreame R10: огляд

Максимальна тривалість роботи від акумулятора становить 60 хвилин. Майте на увазі, що це в екорежимі, тобто при найнижчому рівні всмоктування. Якщо вмикаєш максимум, цей час скорочується десь до 8 хвилин. На практиці так і є, все відповідає заявленим виробником характеристикам, тож жодних нарікань. 

Звісно, у процесі прибирання режими постійно перемикаєш. Я використовувала на килимах турборежим, на ламінаті — мінімальний, а у зоні кухні — стандартний. І мені вистачило заряду, щоб повністю прибрати квартиру площею 54 квадратних метри. Навіть залишилося трохи заряду для наступного прибирання.

Висновки

Бездротовий пилосос Dreame R10: огляд

Загалом мені сподобалось прибирати із Dreame R10. Він зручний у роботі, простий в обслуговуванні та досить потужний. Світлодіодне підсвічування щітки дуже допомагає у прибиранні. А цей дизайн у золотисто-білих кольорах дає якесь відчуття легкості. Хоча пилосос і справді легкий та маневровий.

Він був би ідеальним, якби не досить відчутний рівень шуму та трубка: на жаль, вона не згинається. Щоб прибрати під меблями, доведеться нахилятися та заводити туди щітку. Втім, моделі зі складною трубкою значно дорожчі, тому пробачимо йому цей недолік.В усьому іншому можу однозначно рекомендувати Dreame R10 тим, хто шукає простий та доступний пилосос для сухого прибирання. Тим більше, що зараз його можна купити девайс за святковою знижкою від WO.UA.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та...

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі...

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.