back to top

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black. Огляд  популярної моделі для тренувань і поїздок на роботу

🎧 Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black – стильний та практичний гаджет. Ідеальний вибір для тренувань, роботи, спілкування й улюбленої музики 🏃‍♂️🎶

Компанія JBL відома своїми надійними Bluetooth-колонками та навушниками, як дротовими, так і бездротовими.  До мене на огляд потрапила одна з найпопулярніших пар цього бренду — легкі та стильні бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black. Подивимось, чим вони відрізняються від інших моделей цієї категорії і чи витримають вони повсякденні випробування.

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black

Зміст

  1. Що входить у комплект?
  2. Скільки коштують JBL Tune 230NC TWS Black?
  3. Дизайн
  1. Застосунок JBL Headphones
  2. Які профілі Bluetooth підтримують JBL Tune 230NC TWS?
  3. Враження від звучання
  • Як звучать JBL Tune 230NC TWS?
  • Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black: чи зручні вони для спілкування
  • Як працює шумозаглушення JBL Tune 230NC TWS?
  1. Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black: поговоримо про автономність
  2. Висновки: кому сподобаються  JBL Tune 230NC TWS

Що входить у комплект?

Комплект постачання стандартний для таких навушників. Ця вакуумні вкладиші постачаються із зарядним чохлом, кабелем USB-С та трьома парами силіконових амбушур. Також в упаковці є технічна документація з основними характеристиками гаджета. 

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black

Скільки коштують JBL Tune 230NC TWS Black?

На момент огляду ціна JBL Tune 230NC TWS Black складає 75$. А зі знижкою від WO.UA їх можна придбати ще вигідніше: за 64$.

Дизайн

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black

Конструкція та перші враження

На огляд потрапила модель чорного кольору. Перше враження — лаконічність та мінімалізм. Навушники досить легкі, пара важить лише 10.2 г.

У вкладишах для мене головне те, наскільки зручно в них рухатися. Тому перш за все я підібрала свій розмір амбушур з комплекту: мені підійшов найменший. І тут виникли питання. Навушники сідають під трохи незвичним для мене кутом. Можливо, вся справа у формі вуха, але не можу сказати, що це найзручніша пара у моєму житті. Довелося трохи покрутити їх, перш ніж я звикла до посадки. Не те щоб вони випадають з вуха, але після кількох присідань все ж рухаються у раковині.

На корпусі є невеликі маркування «L» та «R» у вигляді рельєфних чорних літер на чорному тлі. Якщо у вас хороший зір, ви без проблем їх побачите. А от мені було б краще, якби маркування було б виразнішим. 

З плюсів: тут передбачений клас захисту IPX4.  Навушники стійкі до бризок, поту і крапель, тож підійдуть для спорту та активного відпочинку.

Як розташовані елементи управління

Кожен навушник JBL Tune 230NC TWS модна налаштувати окремо для керування різними функціями. Керування просте, за допомогою серії дотиків: від одного до трьох торкань, або натиснути і утримувати. Наприклад:

  • Щоб відтворити/призупинити вміст, треба постукати по правому навушнику один раз. 
  • Щоб перемотати вперед — торкнутися два рази.
  • Щоб перемотати назад — три рази.

Як на мене, управління цілком зручне, чутливість непогана. Але увага: торкатися треба саме верхньої частини навушників. Мені знадобилося кілька повторень, перш ніж звикнути робити це правильно.

Круто, що можна налаштувати голосовий асистент на керування постукуванням. Причому, на лівий або на правий навушник, кому як зручно. Це зручна фішка, бо можна не діставати телефон з кишені, щоб прийняти дзвінок. Ідеально, коли їдеш на роботу або не хочеш переривати тренування.

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black: зарядний кейс

Зарядний чохол JBL Tune 230NC досить надійно утримує навушники. Вони правильно вкладаються у футляр лише в одній орієнтації. А от при відкритті він може перекинутися назад, якщо ви покладете його на вузький кінець. В усьому іншому жодних претензій: компактний традиційний кейс.

Застосунок JBL Headphones

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black

Гаджет передбачає використання застосунку JBL Headphones, як для iOS, так і для Android). Його краще встановити одразу, бо він містить деякі досить важливі налаштування. У застосунку є ярлики швидкого доступу до елементів керування ANC, режиму навколишнього звуку та функцій Smart Audio & Video. Якщо натиснути на іконку у формі шестерні у верхньому правому куті, зʼявляється ще багато інших опцій. Наприклад, призначення різних елементів керування кожному навушнику. А функція «Знайти мої навушники» змусить JBL Tune 230NC TWS видавати гучний писк, щоб знайти пару.

JBL Portable також містить еквалайзер, за допомогою якого можна точно налаштувати звучання. Крім того, на головному екрані ви можете бачити стан заряду батареї кожного навушника та самого кейса.

Які профілі Bluetooth підтримують JBL Tune 230NC TWS?

JBL Tune 230NC TWS використовує Bluetooth 5.2 та підтримує кодеки Bluetooth SBC і AAC. Це означає, що користувачі екосистеми Apple можуть скористатися перевагами AAC, але користувачі Android не отримують кодека aptX або інших високоякісних варіантів. Але не поспішайте із висновками.

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black

Виробник скоригував цю проблему за допомогою застосунку. У JBL Headphones ви можете вибрати три режими відтворення: звичайний, аудіо та відео. Останній режим призначений для боротьби з аудіовізуальними затримками, наприклад, під час проходження активної відеогри. Якщо ви їх відчуваєте, краще одразу вибирати режим «Відео», щоб не зіпсувати свою продуктивність.

JBL Tune 239NC TWS автоматично переходить в режим сполучення, коли ви виймаєте їх із зарядного чохла. Підтримка багатоточкового зʼєднання Bluetooth тут відсутня. Щоб знову перевести навушники в режим сполучення, треба виконати кілька кроків:

  1. Покласти навушники назад у футляр.
  2. Вийняти або торкнутися їх.
  3. Торкнутися і утримувати навушник, поки вони знову не увійдуть в режим синхронізації.

Причому, перед сполученням краще переконатися, що Bluetooth-сигнал останнього пристрою вимкнено. Інакше навушники можуть знову підʼєднатися саме до нього.

Враження від звучання

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black

Як звучать JBL Tune 230NC TWS?

Продукція JBL відома широкою частотною характеристикою: це діапазон від 20 Гц до 20 кГц. За відгуками, як і більшість вкладишів, JBL Tune 230NC трохи підсилюють баси і ігнорують середні частоти. Втім, мене це не бентежило, оскільки мені подобається такий ефект.

Виробник стверджує, що ці навушники забезпечують чистий звук без шуму. І в принципі, шуми дійсно не відчуваються,  хоча при передачі бездротового сигналу вони присутні завжди. Швидше за все, це можливо завдяки наявності системи активного шумозаглушення, ANC. Звісно, не можна порівнювати цю якість шумозаглушення зі студійними навушниками, але для вкладишів вона хороша.

Високі, середні та низькі частоти

І рок, і джаз, і лайтовіша музика звучать через JBL Tune 230NC TWS чудово. Спочатку я тестила їх на Always Alright від Alabama Shakes: бас-гітара розкривається прекрасно, які і барабани. Та й сильний вокал фронтвумен Бріттані Говард звучить неймовірно виразно що на високих, що на низьких частотах.

Paolo Nutini зі своїм Scream (Funk My Life Up) в акустичній версії теж звучав яскраво. Що стосується середніх частот, я погоджуся із відгуками інших користувачів: можливо, вони дійсно не такі виразні, як баси, але ж і не варто вимагати максимуму від простих вкладишів. Принаймні, «Київський вокзал» від Blooms Corda та «Київ» у виконанні CEPASA я послухала із задоволенням і на повторі.

Але знов зазначу: все це звучить виразно лише за умови, що навушники міцно тримаються у вухах. У моїх, як я зазначила, так було не завжди: при активній ході по вулиці навушники трохи вислизали і я чула шум дороги. Думаю, проблема саме у тому, щоб вкладиш ідеально підійшов не тільки під розмір, а й під форму вуха, а це вже справа індивідуальна.

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black: чи зручні вони для спілкування

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black

JBL Tune 230NC TWS отримали чотири мікрофони. За це плюс: вони і правда досить добре впоралися із дзвінками. Управляти дзвінками просто, це можна робити через будь-який навушник:

  • Коли хтось дзвонить, відповідаєш подвійним дотиком, а відхиляєш натисканням і утриманням.
  • Якщо зробити подвійне натискання під час дзвінка, виклик буде завершено.
  • Якщо повторно натиснути і утримувати, мікрофон відповідно вмикається або вимикається.

Коли розмовляєш у навушниках у приміщенні, голоси і слова досить розбірливі. Хоча не можу сказати, що якість звучання прямо вражає: відчувається невелика осиплість. У відгуках користувачів мені зустрілася думка, що це через частотну характеристику мікрофона з більшим акцентом на високих частотах.

Розмовляти на вулиці мені теж було комфортно. Фоновий шум не маскує слова співрозмовника. Навушники добре адаптуються і фільтрують його. І тут варто знов згадати про застосунок.

Як працює шумозаглушення JBL Tune 230NC TWS?

У цій моделі хоч і неідеальне активне шумозаглушення та ізоляція, але досить непогані. Треба бути готовими, що ці навушники не можуть заблокувати весь шум, з яким стикаєшся під час прогулянки або поїздки: памʼятаємо про їх тенденцію злегка висуватися з вуха. 

За бажання можна змінити спосіб, яким ANC справляється з навколишніми звуками, у додатку JBL Headphones. Хоча і повне вимкнення ANC може бути корисним. Воно впускає більше шуму, але також дає можливість, наприклад, чітко чути оголошення про зупинки у метро. А режим TalkThru дозволяє розмовляти з людьми або замовляти каву, не виймаючи навушників. Тут також є режим Ambient Aware, який збільшує гучність навколишніх звуків при прослуховуванні контенту.

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black: поговоримо про автономність

Бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black

JBL стверджує, що навушники Tune 230NC TWS можуть працювати до 10 годин без шумозаглушення. А із зарядним кейсом —  плюс ще 30 годин. Але це без ANC. Активація шумозаглушення скорочує цей час до 8 годин для навушників і 24 годин з кейсом.

Коли заряд батареї падає нижче 50%, навушники видають звуковий сигнал, який повторюється кожні 10% до повного розрядження. У додатку я не знайшла способу вимкнути цю функцію, тож із нею доведеться миритися. 

У комплекті є короткий кабель USB-A до USB-C, але немає адаптера живлення. Зверніть увагу, що отвір у зарядному чохлі вирізано дуже близько до форми кабелю, що входить до комплекту, тому сторонні кабелі можуть не підійти.

Висновки:  кому сподобаються JBL Tune 230NC TWS

Якщо ви шукаєте зручну пару навушників для фітнесу та поїздок на роботу, бездротові навушники JBL Tune 230NC TWS Black створені саме для цих сценаріїв.

У них є декілька нюансів. Шумозаглушення, хоч і зручне, але не вразить вас, а посадку важко підігнати під себе. Проте все інше в них реалізовано дуже зручно: вони легкі, видають якісний звук, додаток з еквалайзером, багато варіантів конфігурації та приваблива ціна. 

Тут зручний застосунок, можна налаштувати шумозаглушення цих навушників під час руху, що дуже зручно для замовлення кави або оголошення про зупинку. А оскільки вони захищені від поту та бризок, їх можна використовувати  під час тренувань. Крім того, у них комфортне сенсорне управління та швидкий доступ до голосового асистента. 

Якщо ви любите слухати улюблену музику під час поїздок на роботу або тренувань, Tune 230NC TWS стануть хорошим компаньйоном. Головне, правильно підібрати під себе розмір амбушур та розібратися із налаштуваннями.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.