back to top

Акустика та навушники JBL. Огляд на яскраві новинки!

🎶 Подаруйте собі якісне звучання! Нова портативна акустика та навушники JBL поєднали фірмовий звук та сучасний дизайн 🎼 Читайте про новинки у нашому огляді 🎵🎧

На цьогорічному CES 2024 компанія JBL презентувала чимало цікавих новинок. Це і накладні навушники JBL, і TWS-навушники, і Bluethooth-колонки кількох розмірів. Бренд розширив свою популярну лінійку портативних колонок новими моделями Xtreme 4, Clip 5 та Go 4. А також показав нові PartyBox Club 120 та PartyBox Stage 320. Ці колонки демонструють не лише покращений звук, але й екологічність завдяки використанню перероблених матеріалів. До вашої уваги — короткий огляд на ці моделі.

На всі моделі, про які сьогодні піде мова, діють знижки, тож поспішайте замовити новинки за спеціальними цінами, набагато нижчими за звичайні.

Навушники JBL

Зміст

  1. Новинка № 1. Бездротові накладні навушники JBL Live 670NC
  • Технологія JBL Signature Sound та навушники JBL
  • Повне адаптивне шумозаглушення
  • 2 Bluetooth-зʼєднання
  • Висока автономність
  • Комфортний дизайн та зручне управління
  1. Новинка №2 та новинка №3. Акустична система JBL PartyBox Stage 320 та JBL PartyBox Club 120
  • Нова акустика JBL: порівнюємо технічні характеристики
  1. Новинка № 4. Портативна колонка JBL Xtreme 4
  • Дизайн JBL Xtreme 4 
  • Можливості JBL Xtreme 4
    • Якість звучання JBL Xtreme 4
    • Технологія Auracast
    • Автономність
  1. Новинки № 5 та № 6. Ультрапортативна акустика JBL Clip 5 Black та JBL Go 4
  • Особливості JBL Clip 5 Black
  • Акустика JBL Go 4
  1. Новинка № 7. TWS навушники JBL TUNE 235 NCTWS
  2. Висновки

Новинка №1. Бездротові накладні навушники JBL Live 670NC

Навушники JBL

JBL Live 670NC — це бездротові накладні навушники з повним адаптивним шумозаглушенням. Станом на 12.04.2024 вони продаються на знижках за 3 999 грн (звичайна ціна — 4 399 грн). Лінійка JBL Live належить до класу преміальних: тут поєдналися і топове звучання, і продуманий до дрібниць дизайн. Що ж в них особливого?

Технологія JBL Signature Sound та навушники JBL

Якщо ви бачите навушники JBL із позначкою Signature Sound — сміливо беріть. Такі моделі відтворюють і чисті високі частоти, і середні та баси. Вони підходять для різних жанрів музики — джаз, блюз, рок, метал, поп, EDM тощо.

За інформацією від самого бренду, технологія Signature Sound забезпечує звукову характеристику з рівною кількістю басів та високих частот. 

Повне адаптивне шумозаглушення

З JBL Live 670NC можна зануритись у музику чи аудіокнигу повністю. Технологія Smart Ambient повністю прибирає всі сторонні звуки, коли на вас ці навушники JBL. А якщо навпаки треба бути в курсі того, що відбувається навколо, ви можете налаштувати девайс так, щоб все чути. І навіть — вести розмову, коли навушники на вас.

Подвійне Bluetooth-зʼєднання

Ви не пропустите важливий дзвінок чи повідомлення, поки переглядаєте щось на ноуті чи планшеті. Цю модель можна підʼєднати як до одного, так і одночасно до двох Bluetooth-каналів. Наприклад: смартфон та планшет чи ноутбук та смартфон.

Висока автономність

Ці навушники JBL витримують до 65 годин автономної роботи без Bluetooth і до 50 — з увімкненим Bluetooth та активним шумозаглушенням.

Але головне навіть не це. Тут надзвичайно швидка зарядка. Якщо ви висадили JBL Live 670NC «в нуль», ви можете зарядити їх 5 хвилин і продовжити слухати контент ще 4 години!

Комфортний дизайн та зручне управління

У цієї моделі широке наголівʼя, вкрите мʼяким та приємним на дотик текстилем. Ідея була в тому, щоб ви могли провести у навушниках цілий день з комфортом. А ще — не запарюватись з управлінням.

Дотик до навушника — і ви вже отримали доступ до голосового помічника. Через нього можна і пісню вибрати, і повідомлення надіслати, та й взагалі повністю керувати девайсом.

Загалом зовнішній вигляд цієї моделі дуже лаконічний і невимушений. Можна вибрати з-поміж 4-х відтінків корпусу: білий, чорний, молочний та синій. Як на мене, то молочний колір виглядає найкраще — він і вишуканий, і практичний, і підкреслює форми девайса. 

Новинка №2 та новинка №3. Акустична система JBL PartyBox Stage 320 та JBL PartyBox Club 120

Навушники JBL

Портативна акустика JBL — це величезна родина музикальних девайсів, де можна знайти все: від дуже маленьких Clip and Go до гігантських Boombox. Між ними знаходяться середні варіанти: Pulse, Flip, Charge і Xtreme.

А тепер зʼявилося ще дещо цікаве для фанатів домашніх вечірок та яскравого дискотечного вайбу. JBL випустили одразу дві нових колонки:

  • Акустична система JBL PartyBox Stage 320 ще не потрапила на полиці, але її вже можна передзамовити за спеціальною ціною 22 999 грн до 20 травня цього року.
  • Акустика JBL PartyBox Club 120 значно дешевша — 16 999 грн, якщо вистигнете оформити передзамовлення до 20.05.2024. 

На перший погляд, ці моделі дуже схожі: прямокутна форма, закруглені кути, сучасний дизайн та яскраве RGB-підсвічування. Чому ж тоді така різна ціна? Відповідь — всередині.

Нова акустика JBL: порівнюємо технічні характеристики

ПараметриJBL PartyBox Stage 320JBL PartyBox Club 120 
ТипПідлоговаНастільна 
Портативна
Формат акустики6.55.25
Тип підключенняДротове
Бездротове
Тип бездротового підключенняBluetooth
Версія Bluetooth5.4
Профілі BluetoothA2DP V1.4, AVRCP V1.6
Кількість одночасних Bluetooth-зʼєднаньБільше одногоОдне
Сумарна потужність240 Вт160 Вт
Мінімальна відтворювана частота40 Гц
Максимальна відтворювана частота20 кГц
Співвідношення сигнал/шум80 дБ
Кількість динаміків2
Підтримувані системи кодуванняFLAC, MP3, WAV (LPCM), WMA
Регулятор гучностіТак
УправлінняНа корпусі
Зі смартфона
Розʼєми3.5 мм (Mini-Jack)
Bluetooth
USB
Вихід для гітари
Вихід для мікрофона
Місткість акумулятора9 444 мАг4 277 мАг
Час автономної роботи18 год12 год
Час заряджання3 год3.5 год
Спосіб заряджанняВід USB 5 В / 2,1 А (макс.) 
Від акумулятора
Формат USBFAT16
FAT32
Захист від пилу та вологиIPX4
ПідсвічуванняLED
RGB
Матеріал корпусуПластик
Ручка для перенесенняТак
КолесаТакНі
Вага16.5 кг11.05 кг
Розмір335 x 669 x 385 мм288,4 x 570 x 297 мм

Так що Bluetooth-колонка JBL PartyBox Club 120 та JBL PartyBox Stage 320 — це менша та більша версії одного девайсу. Крім розміру та ваги, вони трошки відрізняються автономністю та сумарною потужністю на користь 320

Новинка № 4. Портативна колонка JBL Xtreme 4 

Навушники JBL

JBL Xtreme 4 — це ще компактніша та легша акустика, ніж дві попередні: 297 х 149 х 141 мм. І у ній реалізовані дійсно цікаві рішення.

Дизайн JBL Xtreme 4 

Щодо дизайну, Xtreme 4 отримала впізнавану округлу форму. Вона стала трохи важча і трохи ширша порівняно зі своєю попередницею, зате надійніше стоїть на дні. Модель доступна в трьох кольорах: чорному, синьому або камуфляжному. Корпус, як і раніше, обгорнуто грубою тканиною, а на кожній торцевій кришці збереглися великі пасивні басові випромінювачі. Клавіатура на верхній панелі колонки має дещо інший дизайн, ніж у попередніх моделей, але функції в основному ті ж самі. 

Практично несприйнятлива до атмосферних впливів та захищена за стандартом IP67, ця портативна колонка виправдовує свою назву. Її можна використовувати як біля басейну, так і в офісі для фонової музики, так і для вечірки або спокійних посиденьок на природі.

А от для подорожей чи походів вона може бути важкуватою (2.1 кг), можна знайти й легшу модель. Оскільки колонка не має інтегрованої ручки, вона поставляється з регульованим ремінцем для перенесення. Його можна зачепити зверху, якщо ви бажаєте повісити її через плече замість того, щоб транспортувати її в сумці або чомусь подібному. 

Цікава деталь: пряжка на ремінці також може використовуватися як відкривачка для пляшок 👌

Можливості JBL Xtreme 4

Для такого невеликого розміру, Bluetooth-колонка JBL Xtreme 4 показує досить чудове звучання, хороший час автономної роботи та достатню потужність, щоб грати по-справжньому голосно та без спотворень.

Якість звучання JBL Xtreme 4

Колонки цієї серії завжди звучали добре, тому було б перебільшенням сказати, що ця модель четвертого покоління виділяється на тлі своїх попередників. Але вона дійсно звучить чудово, з потужним басом і більш ніж достатньою потужністю.

Частотний діапазон тут стандартний: 44 Гц – 20 кГц. Як і раніше, Xtreme 4 оснащена двома 70-ти міліметровими низькочастотними динаміками, керованими підсилювачем потужністю 2 х 30 Вт RMS (при живленні від мережі змінного струму) та 2 х 20 Вт (при живленні від вбудованої батареї). Ще пара 20-міліметрових високочастотних динаміків живиться від підсилювача потужністю 2 х 20 Вт RMS (від мережі змінного струму), та 2 х 15 Вт (від батареї).

А регулювати звук можна за допомогою зручного застосунку з 5-смуговим еквалайзером з чотирма пресетами. Також застосунок JBL Portable отримав можливість для двох Xtreme 4 працювати як стереопара.

Технологія Auracast

Коли ви захочете транслювати музику на кілька колонок JBL, ви побачите, що компанія замінила технологію Partyboost на новішу і стабільнішу технологію Auracast, яка використовує Bluetooth Low Energy Audio (BLE). Але не впадайте у відчай, якщо у вас є старі колонки JBL, сумісні з Partyboost, їх все одно можна підключити до Xtreme 4 через додаток JBL Portable.

Автономність

JBL заявляє, що ця колонка може працювати до 24 годин на повністю зарядженому акумуляторі, порівняно з 15 годинами у попередньої моделі. А повністю заряджається вона за 3.5 години. Цей показник залежить від рівня гучності та стиля музики, тож можна впевнено розраховувати приблизно на 18-20 годин.

Новинки № 5 та № 6. Ультрапортативна акустика JBL Clip 5 Black та JBL Go 4

Навушники JBL

JBL Clip 5 Black та JBL Go 4 — це не просто портативні, а ультрапортативні блютуз-колонки. Обидва девайси можна тримати у руці, без проблем покласти в сумку або підвісити на рюкзак за допомогою вбудованого гачка чи ремінця.

Особливості JBL Clip 5 Black

  1. Ультрапортативна колонка JBL Pro Sound. Потужний динамік і пасивний випромінювач забезпечують більший, гучніший звук JBL Pro Sound і пробивні баси.
  2. Реконструйований карабін. Широкий, повністю інтегрований у корпус, він дозволяє прикріпити колонку практично до будь-чого. 
  3. Одного заряду вистачає на 12 годин роботи — і навіть більше, якщо увімкнути функцію Playtime Boost.
  4. Пристрій сертифікований за стандартом IP67 як водонепроникний та пилонепроникний. Тож його можна сміливо брати з собою в наступний похід чи на кемпінг.
  5. Підключення декількох динаміків за допомогою застосунку Auracast JBL Portable.
  6. Корпус виготовлено частково з перероблених матеріалів, що дуже важливо.
  7. Колонка доступна у різних кольорах, тому ви обов’язково знайдете той, що відповідає вашому настрою. На ваш вибір є чорний, червоний, фіолетовий, синій, рожевий, хакі або білий колір. Мені більш за інші зайшли синій та чорний кольори.

Ультрапортативна Bluetooth-колонка JBL Clip 5 досить мала, щоб її можна було тримати в одній руці, але нехай вас не вводить в оману її розмір — вона звучить на достойному рівні.

Акустика JBL Go 4

JBL Go 4 пропонує потужний звук і потужний бас у компактному розмірі. Вона просто ідеально підходить для використання в дорозі, або навіть для покращення звуку під час перегляду фільмів чи серіалів вдома. Акустика отримала:

  • Оновлений силует і міцний ремінець, що робить її зручною для перенесення.
  • Корпус, який на 80% складається з пластику та на 100% з тканини, виготовленої з перероблених матеріалів.
  • Клас захисту IP67.
  • 7 годин роботи в режимі відтворення.
  • Bluetooth 5.3 з аудіо LE.
  • Підключення декількох динаміків через Auracast.
  • Працює з додатком JBL Portable

Модель доступна у шести кольорах та коштує 1799 грн на знижках.

Новинка № 7. TWS навушники JBL TUNE 235 NCTWS

Навушники JBL

JBL TUNE 235 — це по суті оновлені JBL Tune 230NC. І якщо перші коштують 2 799 грн, то стара модель — 2 599 грн. Відмінність у ціні невелика, тож якщо ви задумувались купити навушники JBL TUNE, зараз саме час це зробити.

Ці навушники JBL виконані у витонченому пластиковому корпусі з характерною колірною гамою. Темний корпус в поєднанні з яскравими помаранчевими акцентами створюють яскравий зовнішній вигляд. Легкий пластиковий чохол приємний на дотик, надійно утримує навушники на місці завдяки мʼякому магніту. Пласка форма кейса гарантує, що він залишатиметься в статичному положенні незалежно від того, як його розміщено. Амбушури середнього розміру забезпечують комфортну посадку, не відчуваючи при цьому надмірного стискання чи розхитування, що робить їх ідеальними для теплої погоди. Крім того, наявність амбушурів трьох розмірів дозволяє налаштувати пасивну шумоізоляцію, покращуючи загальне враження від прослуховування.

Заряджання JBL TUNE 235 NCTWS здійснюється через порт Type-C, і модель може похвалитися винятковою автономністю, як підкреслює виробник:

  • Максимальна тривалість роботи від акумулятора — 40 годин.
  • А кейс забезпечує 30 годин заряду, що дозволяє додатково 10 годин відтворення без підзарядки.

Попри те, що система шумозаглушення у цій моделі зменшує загальний час використання, ефективне блокування зовнішніх звуків робить функцію ANC досить корисною. А тепер поговоримо про якість звучання.

Виробник підкреслює, що JBL Tune 235NC оснащена системою з 4 мікрофонів, і ця особливість помітна. І я, і моя співрозмовниця відчули чистий звук під час дзвінків на вулиці. І вже за це можна купити навушники JBL цієї моделі.

Ще хочу зазначити, що великий вплив на загальне звучання мають еквалайзер і налаштування. Особисто мені найбільше сподобався профіль з посиленими басами — і не дивно, це фірмове звучання цього бренду. У своєму ціновому діапазоні 235NC просто чудово справляються з відтворенням низьких частот. Бас не приглушений і не важкий, а досить резонансний і глибокий. Для цього тут використана технологія JBL Pure Bass

І ще цікавинка: регулюючи профілі, можна домогтися більш чистого вокалу або підкреслити певні інструменти.

А от коли я вивчала відгуки тих, хто вже користується цією моделлю, мені трапилась інформація, що середні частоти тут слабенькі. Але нічого дивного, адже JBL Tune 235NC не орієнтована на аудіофілів. Вони просто забезпечують хороший баланс для повсякденного використання для розмов чи прослуховування музики під час тренувань.

Висновки

Акустика та навушники JBL продовжують залишатися популярним вибором серед Bluetooth-колонок та навушників різних форматів. Цього року окрім нових бездротових навушників і Bluetooth-колонок, бренд представив шість нових моделей бездротових навушників Live and Tune, як внутрішньоканальної, так і накладної конструкції. А також — оновлену портативну акустику. Ці моделі зʼявляться на українському ринку вже у червні 2024 року. Тож встигайте оформити передзамовлення на новинки, поки на них діють вигідні ціни.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити ноутбук від пилу та бруду?

✨  Хочете, щоб лептоп працював довго? Дізнайтесь, як почистити ноутбук від...

Огляд на тримери Cecotec для бороди та волосся:...

🧔🏻 Шукаєш зручний та недорогий тример? Читай огляд-порівняння на тримери Cecotec...

Yunmai Massage Gun Ease Pro. Як правильно робити...

💪 Як правильно робити масаж спини масажером? Зʼясовуємо на прикладі Yunmai...

Огляд на Jimmy HW9: акумуляторний миючий пилосос із...

🌀 Потужний акумуляторний миючий пилосос Jimmy HW9 не тільки прибирає та...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.