back to top

Акустика JBL Authentics: портативна колонка у стилі ретро. Порівняльний огляд всієї лінійки

🎶 Любиш ретро? А як щодо потужного звучання? Акустика JBL Authentics поєднала стиль та нові технології. Читай порівняльний огляд JBL Authentics 200/300/500 та дізнайся деталі! 🔊🔍

Сучасні технології та особливий вайб — цікаве поєднання, чи не так? Саме це можна сказати про бездротові колонки Authentics від JBL. Вони поєднали яскраве звучання з «ретро-дизайном», натхненним спадщиною компанії. Акустика JBL Authentics — це три колонки: Authentics 500, Authentics 300 та Authentics 200. Всі вони підтримують Wi-Fi та Bluetooth і призначені для використання вдома та навколо нього. Але є і деякі відмінності. Саме про них сьогодні та поговоримо.

Акустика JBL Authentics

Зміст

  1. Акустика JBL Authentics: впізнаваний дизайн
  2. Що можуть ці колонки?
  • Акустика JBL Authentics 200: компактні та недорогі колонки
  • JBL Authentics 300: портативна колонка з ручкою
  • JBL Authentics 500: виразні низькі частоти
  1. Висновки

Акустика JBL Authentics: впізнаваний дизайн

Джинси-кльош, яскраві кольори, довге волосся… Енді Воргол, Мік Джаггер, Майкл Джексон… Саме такі асоціації виникають, коли бачиш ці колонки. Воно й не дивно: розробники надихалися 70-ми з їхнім духом свободи, клубом «Студія 54» та потягом до експериментів. Причому їм вдалося відтворити стиль 70-х так, щоб він вписувався в актуальний інтерʼєр.

Акустика JBL Authentics

З одного боку, все дуже просто, з іншого — розкішно. Чорний корпус із фактурною поверхнею нагадує натуральну шкіру, хоча, звісно, це пластик. А золотиста рама з алюмінію надає йому виразного вигляду. Але найбільшу увагу привертає решітчаста поверхня динаміків. Вона виготовлена з піноматеріалу Quadrex, який компанія використовує і в інших акустичних системах.

Девайси дуже схожі між собою. На перший погляд, вони відрізняються лише розміром. І у моделі Authentics 300 є ручка для транспортування. Але головне — всередині.

Що можуть ці колонки?

Попри відмінність у розмірі, у цих девайсів схожі можливості: 

  1. Вся акустика JBL Authentics підтримує бездротове зʼєднання через Wi-Fi та Bluetooth.
  2. З нею можна слухати музику та спілкуватись через AirPlay, Alexa Multi-Room Music, Chromecast built-in і Spotify Connect.
  3. Керувати можна кнопками на корпусі, через голосові асистенти з Amazon Alexa та Google Assistant, а також через застосунок JBL One.
  4. Є функція автоматичного самоналаштування.
  5. Програмне забезпечення та функції теж оновлюються автоматично.
  6. Колонки підтримують мультирум — ви можете одночасно відтворювати різну музику в кількох кімнатах.

А тепер подивимось, чим відрізняються ці моделі.

Акустика JBL Authentics 200: компактні та недорогі колонки

Почнемо з найдоступнішої версії. JBL Authentics 200 коштує 390$, а на момент огляду її можна придбати за 354$. Колонка живиться від мережі, тож у комплект входить кабель живлення. А для підключень в неї є розʼєми AUX, Ethernet, USB Type-C.

Це найменша модель у лінійці JBL — її розміри усього 266,3 х 171,7 х 167,4 мм, а вага складає 3.12 кг. Вона перейняла майже всі основні функції серій 300 і 500. Але головне, тут потужні динаміки — два 25-міліметрових високочастотних, повнодіапазонний 5-дюймовий низькочастотний динамік. А 6-дюймовий пасивний випромінювач з нижнім розташуванням фазоінвертора відповідає за глибокі баси.

Колонка відтворює частоти у діапазоні від 59 Гц до 20 кГц. Попри невеликий розмір вона видає чистий, збалансований звук з глибокими басами. Причому незалежно від жанру. До речі, формат цієї акустики — 2.0. Тобто колонка має 2 канали.

JBL Authentics 300: портативна колонка з ручкою

Акустика JBL Authentics

Ціна JBL Authentics 300 дещо вища: 577 $, а зі знижкою — 524$. Втім, і сама колонка більша та функціональніша:

  • 342 х 195,6 х 180,3 мм при вазі 4.9 кг.
  • На відміну від 200, в неї є зручна ручка для перенесення.
  • Динаміки TBC.
  • Підтримка декількох залів.
  • Акумулятор.
  • Розʼєми 3.5 мм (Mini-Jack), AUX, Ethernet, USB Type-C.

Формат акустики тут такий самий — 2.0. А звук вона відтворює у трохи ширшому діапазоні: від 45 Гц до 20 кГц.

Authentics 300 позиціонується вже не просто як колонка для дому, а справді портативна акустика. Завдяки акумулятору та ручці її можна поставити надворі чи взяти із собою на пікнік. У інструкції заявлено, що вона витримує 8 годин автономної роботи. На практиці так і вийшло: ми увімкнули її на початку робочого дня і вона грала фонову музику аж до вечора. Не вистачає лише підтримки Dolby Atmos.

JBL Authentics 500: виразні низькі частоти

Акустика JBL Authentics

JBL Authentics 500 коштує 720$, а зі знижкою — 655$. Вона отримала решітку Quadrex і ретро-дизайн, характерний для всіх колонок Authentics. Це найбільша та найпотужніша модель серії:

  • ​​Розмір — 447 х 240 х 255,7 мм, вага — 7.8 кг.
  • Формат — 3.1.
  • Частотний діапазон — від 40 Гц до 20 кГц.
  • Три 1-дюймові твітери, три 2,75-дюймові середньочастотні динаміки, 6,5-дюймовий низькочастотний динамік.
  • Підтримка Dolby Atmos. Акустика може відтворювати просторовий 3D-аудіо з сумісних потокових сервісів. 
  • Порт Ethernet для підключення до роутера для більш стабільного зʼєднання, а також розʼєми 3.5 мм (Mini-Jack), AUX, USB Type-C.

Як і у 200-й моделі, тут немає ані ручки, ані акумулятора. Authentics 500 живиться від електромережі, тож вона більше підійде для використання вдома, ніж на вулиці. 

Що стосується звучання, звук чистий, а баси відчуваються щільнішими, ніж у Authentics 200 та 300. Все-таки розмір динаміка тут більший. Власне, ця модель і позиціонується як спрямована на відтворення низьких частот.

Акустика JBL Authentics

Висновки

Ці бездротові колонки — чудовий приклад того, як сучасні девайси можуть поєднуватись зі стилем минулих епох. Акустика JBL Authentics — це не тільки про звучання, а й про атмосферу. І ретро-дизайн створює її відмінно.Кожна модель з лінійки заслуговує на увагу. Якщо у вас мало місця і ви плануєте використовувати колонку тільки вдома, сміливо вибирайте JBL Authentics 200. Якщо хочеться брати акустику із собою на вулицю, вам підійде Authentics 300, адже у неї є батарея та ручка для перенесення. А якщо вам потрібний дійсно гучний потужний звук із насиченими басами, сміливо вибирайте Authentics 500. Тим більше, що на сайті WO.UA на всю лінійку діють вигідні знижки.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Кавомолка для смачної кави. Поради, як вибрати кавомолку...

🔍🤔 Любите запашну каву? Тоді вам потрібна кавомолка, яку можна налаштувати...

Машинка для видалення катишків: огляд Deerma DEM-MQ600 та...

👕 Машинка для видалення катишків з одягу допоможе зберігати ваші речі...

Топ 10 фільмів-катастроф. Найкращі фільми-катастрофи

🎬 Занурюйся у світ пригод з нашим топ 10 фільмів-катастроф. Напруга...

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.