back to top

Акумуляторні пилососи Dreame серії U. Що краще: U10 чи U20?

🧹🌪️У сьогоднішньому огляді порівнюємо пилососи Dreame серії U! Моделі U10 та Dreame U20 дуже схожі, але не все так просто. Дізнайтеся нижче, яка з них підійде саме вам🏡🤔

Шукаєте простий і зрозумілий акумуляторний пилосос без наворотів? Тоді ця стаття може вам допомогти. На огляд до WO.UA потрапили два пилососи Dreame серії U. Моделі U10 та U20 призначені для сухого прибирання різних типів поверхонь — ламінату, лінолеуму, паркету, плитки та килимів. Вони оснащені додатковими аксесуарами та прості в обслуговуванні. Непоганий початок, правда? А тепер нумо розбиратись докладно.

Зміст

  1. Порівнюємо комплектацію
  2. Дизайн Dreame U10 та Dreame U20
  • Знімна робоча частина
  • Знімний акумулятор
  • Пряма основна трубка
  • Вертикальний пилозбірник
  • Зовнішній вигляд
  1. Порівнюємо технічні характеристики
  2. Тестуємо насадки та режими
  • Основна щітка + стандартний режим
  • Основна щітка + екорежим
  • Комбінована насадка для щілин та меблів + турборежим
  • Моторизована електрощітка + турбо
  1. Чистимо пилозбірник та фільтр
  2. Пилососи Dreame серії U: переваги та недоліки.
  3. Висновки: кому сподобаються пилососи Dreame серії U.

Пилососи Dreame: порівнюємо комплектацію

Обидва пилотяги мають схожий комплект постачання, навіть зовні коробки виглядають майже однаково. Але є невелика відмінність на користь дорожчої версії. Модель U10 постачається із такими аксесуарами:

  • Знімна робоча частина.
  • Подовжувальна трубка.
  • Основна роликова щітка.
  • Комбінована насадка.
  • Зарядний пристрій.
  • Настінний тримач.

А от U20 на додачу до всього цього має ще й електричну мініщітку у комплекті — дуже зручний інструмент, щоб почистити диван або матрац. Якщо у вас, як у мене, є домашні тваринки, це важливий пункт.

пилососи Dreame

Дизайн Dreame U10 та Dreame U20

Судячи із зовнішнього вигляду обох пилотягів, серія U — це про компроміс між зручністю та доступною вартістю. Що ж тут є цікавого, а чому ж виробнику вдалося зекономити?

Знімна робоча частина

Одразу ставимо плюсик за знімний ручний пилосос. Ним зручно швидко прибрати якесь локальне засмічення: наприклад, коли ви щось розсипали. А ще це крута річ для прибирання у салоні машини.

Знімний акумулятор

В обох версіях батарея знімається та заряджається окремо. По-перше, це комфортно для заряджання. По-друге, замінити її після зносу набагато легше: не потрібно здавати весь девайс у сервіс, а можна просто купити акумулятор для пилососа.

Пилососи Dreame: пряма основна трубка

А от трубка тут звичайна пряма. Вона не згинається під кутом, тож доведеться нахилятися, щоб пропилососити під меблями. При цьому сама щітка міняє кут нахилу, тож, пристосуватися не так і складно.

Вертикальний пилозбірник

У світі сучасних пилотягів горизонтальний циклон вважається ефективнішим: у таких моделях сила всмоктування не змінюється в залежності від заповнення контейнера для пилу. Але сама конструкція дорожча.

У наших девайсів циклон та пилозбірник розташовані вертикально. Але як власниця подібної моделі скажу, що на практиці цей нюанс не заважає. Якщо ви звикли очищувати контейнер після кожного прибирання — це взагалі не проблема.

Зовнішній вигляд

Обидва пилосмоки білі, відрізняються лише кольором центральної трубки. У молодшої версії вона чорна, у старшої — золотиста. В обох звичайна пряма ручка із розташованими на ній кнопками управління та кріпленням для настінного зберігання.

пилососи Dreame

Що стосується конструкції основної щітки, вона тут звичайна, рамкова. Легко знімається для очищення та заміни.

Для вертикального зберігання пристрою передбачено тільки настінне кріплення. Його треба монтувати в стіну, тож, якщо ви не плануєте робити отвори, доведеться просто притуляти пилосос до стіни чи меблів: вертикальне паркування в жодній з цих моделей не передбачене.

Отже, і за комплектацією, і за дизайном пристрої дуже схожі. Подивимось, наскільки різні у них технічні параметри.

Пилососи Dreame: порівнюємо технічні характеристики

пилососи Dreame
ПараметриU10U20
Знімний ручний пилососТак
Тип центральної трубкиПряма
Споживана потужність310 Вт370 Вт
Сила всмоктування19000 Па22000 Па
Режими роботиСтандартний
Еко
Турбо
Місткість акумулятора2000 мАг 7*2.0 AH, 45,36 WH2500 мАг 7*2,5 AH, 57,96 WH
Час автономної роботиДо 40 хвилинДо 60 хвилин
Час заряджання3.5 години
УправлінняМеханічне
ДисплейНемає
Система фільтраціїЦиклон
Тип фільтраМікрофільтр
Кількість насадок23
Система проти намотування волоссяНіТак
Підсвічування основної щіткиLED
Автозбільшення потужності на килимахТак
Вага2.93.3
Розміри1250 х 178 х 298 мм1250 х 178 х 298 мм

Тестуємо насадки та режими

Для мене звичайне сухе прибирання у квартирі — це пропилососити не тільки підлогу, а й меблі, адже мій пухнастий друг залишає шерсть усюди. Тому будемо тестувати всі щітки, щоб переконатися, чи достатньо базової комплектації для повноцінного очищення.

Основна щітка + стандартний режим

Власне, це не класична щітка, а ворсово-гумовий ролик. Він досить добре показав себе на лінолеум та килимку: зчеплення з підлогою адекватне, гума наче амортизує при рухах, а щетинки непогано збирають сміття. Що приємно, під час роботи щітка підсвічується, тому можна навіть не вмикати світло, без нього навіть краще видно, де ще лишився пил.

Прибирала я на стандартному режимі, тож вийшло дуже швидко, особливо з U20. Відчувається, що у нього більша сила всмоктування, особливо на килимі. До речі, в обох моделей є функція автозбільшення потужності на килимах.

А тепер про очищення щітки. Коли я прочитала, що у U10 немає системи проти намотування волосся, то трохи розчарувалась. Але виявилось, що вона і не потрібна. По-перше, сам ролик достатньо великого діаметра, шерсть чи волосся не встигають на нього сильно намотатися, а одразу всмоктуються в отвір. По-друге, ті кілька шерстинок, що таки чіпляються за щітку, легко знімаються, адже щітка комбінована: щетина плюс гума. А в старшої моделі ця система є, тому очищення взагалі максимально просте.

Все-таки комбінований ролик — це зручно. Якщо у вас є домашні тваринки, рекомендую шукати щось подібне, адже вони дійсно практичні.

Пилососи Dreame: Основна щітка + екорежим

Його я використовувала на кахлях у передпокої та ванній кімнаті. Після прогулянки з собакою та миття лап у цій зоні іноді може з’являтися не лише пил, а й трохи піску. І обидва пилотяги впорались із ним! Так, навіть на мінімальній інтенсивності обертів, сили всмоктування вистачає і в одного, і в іншого. Звісно U20 робить це трохи швидше: 22000 Па проти 19000 Па

Комбінована насадка для щілин та меблів + турборежим

Насадка виявилась для мене трохи незвичною. По суті це комбінація щітки для меблів та короткої насадки для щілин. Щоб очистити оббивку дивану, я зняла насадку для щілин, а щоб прибратися між подушками, знов під’єднала. У таких випадках зазвичай використовую турбо, щоб якнайкраще захопити шерсть, і що тут скажеш, у цьому режимі обидва пилотяги впорались відмінно.

пилососи Dreame

А от за шафу чи за батарею комбінованою насадкою не пролізеш: тут потрібна традиційна гнучка — гумова та довга. І якщо ми вже маємо знімний пилосос у цій серії, то хотілося б мати й гнучкий шланг: щоб заодно прибиратися у салоні машини. Без шланга це теж можливо, звісно, але з ним зручніше.

Моторизована електрощітка + турбо

Вона є тільки у U20. Компактна щітка з електроприводом обертається набагато швидше за звичайну, тому витягує з оббивки навіть невидимий пил та алергени. Зазвичай такими щітками чистять матраци, що я і зробила. Результатом задоволена. Меблі нею теж можна пилососити. От тільки якщо почистити той же диван, шерстинки знов-таки доведеться знімати вручну.

Чистимо пилозбірник та фільтр

Відверто кажучи, це не найулюбленіша частина прибирання. Я алергік, тож зазвичай намагаюсь якнайменше контактувати з пилом. Мені дуже важливо, аби все можна було помити, адже тільки так можна прибрати дрібний пил. І в цій серії це можливо.

пилососи Dreame

В обох моделях циклонна система фільтрації. Фільтрів декілька, основні з яких — сітчастий металевий та мікрофільтр. Вся ця система розбирається та миється під краном. Потім витираємо та залишаємо просушитися після наступного використання, ось і все.

Пилососи Dreame серії U: переваги та недоліки

пилососи Dreame

Потестувавши ці моделі, я виділили для себе наступні переваги:. 

  • Знімний ручний пилосос для прибирання у важкодоступних місцях.
  • Висока сила всмоктування — обидва добре прибирають пил, шерсть та волосся.
  • Довгий час автономної роботи.
  • Зручне очищення та можливість мити деталі під водою.

Недоліки теж є, хоч і невеликі (принаймні, за таку ціну з ними можна змиритися):

  • Центральна трубка пряма та не згинається. Якщо вам необхідно часто прибиратися під меблями, можливо, варто подумати про більш гнучку модель.
  • Не вистачає шлангу, щоб зручніше прибиратися у машині та гнучкої щілинної насадки.

Висновки: кому сподобаються пилососи Dreame серії U

Загальне враження від цієї серії позитивне. Так, тут немає суперсучасного сенсорного управління та дисплею з яскравою індикацією. Зате обидва пристрої якісно зібрані та досить зручні у роботі.

пилососи Dreame

Dreame U10 оснащений акумулятором місткістю 2000 мАг та здатний на 40 хвилин автономної роботи. Dreame U20 прибирає довше: 60 хвилин завдяки збільшеній до 2500 мАг місткості батареї. Попри різну потужність час заряджання у них однаковий — близько 3,5 години. Також у двадцятки є додаткова електрощітка для чищення меблів.

Щодо вартості, то різниця теж невелика. Якщо купити Dreame U20 можна приблизно за 335$, то ціна Dreame U10 на 50 менша. А якщо врахувати знижки від бренду, які зараз діють на WO.UA, покупка обійдеться значно дешевше. З огляду на це, пилососи серії Dreame U — чудовий вибір для тих, кому потрібен основний пилосос для сухого прибирання. Простий та практичний, без додаткових функцій і недорогий, кожен з цих пристроїв добре справляється із підлогою та салоном авто.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Як почистити клавіатуру ноутбука і не зіпсувати її?...

💻🧹 Дізнайтесь, як почистити клавіатуру ноутбука від пилу та бруду різними...

Газонокосарка-робот Dreame A1: зручне рішення для догляду за...

🏡 Як косити газон швидко та правильно? Газонокосарка-робот Dreame A1 —...

Масаж і тепло 2 в 1! Огляд на...

💆‍♂️ Зустрічайте неймовірну новинку для вібраційного та теплового масажу! Читайте огляд...

Насадки для зубної щітки: як підібрати жорсткість та...

😁 🦷 Правильно підібрані насадки для зубної щітки допомагають відбілити зуби...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.