back to top

Акумуляторні миючі пилососи 2023: Dreame чи Jimmy? Топ 7 від WO.UA

🧹🏠 Хочеться чистоти без зайвих витрат? Зверніть увагу на бренди Dreame та Jimmy! Вибираємо найкращі акумуляторні миючі пилососи 2023 та порівнюємо моделі 🌟

Як легко та швидко прибирати в оселі, офісі чи навіть у салоні автомобіля? Вам потрібен бездротовий пилосос! Такі моделі досить легкі, щоб зняти пил під стелею, і досить маневрові, щоб дістатися до важкодоступних куточків. А якщо в пилотяга є ще й функція миття підлоги, це взагалі ідеальний помічник для повноцінного прибирання. Які ж вони, найкращі акумуляторні миючі пилососи 2023? З’ясовуємо на прикладі популярних пилотягів Dreame та Jimmy.

Зміст

  1. Як вибрати акумуляторний пилосос для миття підлоги?
  • Тип прибирання
  • Наявність знімного ручного пилососа
  • Розташування бака для води
  • Тип основної щітки (ролика)
  • Споживана потужність
  • Сила всмоктування
  • Система фільтрації
  • Режими роботи
  • Автономність
  • Додаткові аксесуари в комплекті
  • Самообслуговування
  • Зберігання та зарядка
  • Рівень шуму
  1. Топ 7 вертикальних миючих пилососів 2023
  • 1. Jimmy JV63: недорогий миючий акумуляторний пилосос
  • 2. Dreame H12 Core: великі резервуари для води та миття насадки
  • 3. Jimmy HW9 PRO: три режими, миття та сушіння насадок
  • 4. Jimmy HW10 PRO: знімний пилосос, багато насадок та самообслуговування
  • 5. Dreame M12: знімний ручний пилосос та зручна щітка
  • 6. Dreame H12 Pro: безрамкова щітка та самообслуговування
  • 7. ​​Dreame H12 DUAL: максимум можливостей для ідеальної чистоти
  1. Як визначитись із моделлю пилососа?
  2. Висновки

Як вибрати акумуляторний пилосос для миття підлоги?

Перш ніж перейти до найкращих моделей, з’ясуймо, за якими критеріями потрібно робити вибір. Отже, ключові характеристики при покупці вертикального пилотяга.

Тип прибирання

Спочатку нам потрібно зрозуміти, який тип бездротового пилососа вам потрібен:

  1. Виключно для сухого прибирання.
  2. Виключно для миття підлоги. Таку модель є сенс купляти тоді, коли у вас вже є девайс для сухої чистки поверхонь.
  3. Повноцінні миючі пилососи, які можуть і те, й інше: збирати сміття та мити підлогу. Зазвичай у них передбачена додаткова насадка та серветка для миття. Часто в таких моделях зустрічаються додаткові функції збору води та інших рідин.
Акумуляторні миючі пилососи 2023: Dreame чи Jimmy?

Оскільки ми розглядаємо лише миючі моделі, перший пункт пропустимо. А от наступні два можуть сильно відрізнятися за конструкцією та функціями.

Наявність знімного ручного пилососа

Така конструкція дозволяє прибрати не лише у важкодоступних куточках дому, а й у салоні авто. Це особливо зручно, якщо на додачу в комплект входить гнучкий шланг: так ви зможете краще маневрувати девайсом.

Тип основної щітки (ролика)

Обираючи акумуляторний пилотяг, важливо визначитися з типом ролика або щітки в основній насадці для підлоги. Отже, є два варіанти. Це може бути:

  • М’який ролик, який краще підходить для очищення твердих поверхонь. Він може бути виготовлений з м’якого текстилю чи комбінації текстилю із силіконом. Ролик делікатно ковзає поверхнею паркету, ламінату, лінолеуму, не залишаючи на них слідів. А от килими він чистить не так добре, тому для них треба мати іншу насадку у комплекті.
  • Валик з короткими еластичними щетинками, який може ретельно очистити килимове покриття.
  • Комбінований ролик, в якому поєднуються м’який текстиль із силіконовими вставками чи пухнастими щетинками. Рішення універсальне і дуже ефективне. Але таких пилососів, на жаль, небагато.

Також багато виробників оснащують акумуляторні пилососи двома типами валиків, для різних типів покриттів. Це зручне рішення, що дає можливість самостійно вирішувати, яку щітку використовувати для власних умов експлуатації. Але, від наявності другої насадки в комплекті ціна пилососа, це важливо враховувати.

Додаткова фішка, яка полегшує очищення, — це безбортова або частково безбортова щітка. Вона дозволяє якісно пилососити та мити вздовж стін та плінтусів.

Розташування бака для води

Річ у тому, що у модуль для вологого прибирання може розміщатися двома способами і від цього залежить, чи збирає пилотяг брудну воду:

  • Модуль у щітці зазвичай вміщує 200-300 мл. Такі моделі просто розбризкують воду перед девайсом або прямо на насадку.
  • Резервуар для чистої води та окремий бак для брудної води розташовуються на ручці. Тут уже більші об’єми — близько 500 мл. Але треба розуміти, що вони і важчі.

Споживана потужність

Це одна з найважливіших характеристик при виборі пилотяга, адже від неї залежить ефективність роботи. Споживана потужність вимірюється у Ватах і у сучасних моделях може досягти 650 Вт. Як правило, вища потужність означає потужніший двигун і ефективніше всмоктування.

Сила всмоктування

Вона вимірюється Па (паскалях) або в аВт (аероватах, повітряних ватах). Якщо вам потрібно пилососити килими або збирати рідини, варто звернути увагу на моделі із високою силою всмоктування: 1500— 18000 Па. Якщо ж у вас килимове покриття або взагалі немає килимів, можна зекономити та обійтися 10000 Па.

Акумуляторні миючі пилососи 2023: Dreame чи Jimmy?

Система фільтрації

Тут все просто: чим більше ступенів фільтрації, тим довший термін служби мотора і чистіше повітря, що повертається у повітря. Це особливо важливо для тих, хто страждає на алергію. У кращих моделях 2023 року найнадійніша система фільтрації складається з п’яти ступенів:

  • Циклонний фільтр.
  • Металева сітка.
  • Поролоновий фільтр.
  • HEPA-фільтр.
  • Додатковий фільтр тонкої очистки, який може бути як поролоновим, так і HEPA.

Фільтри виконують одночасно дві функції: вловлюють пил та не дозволяють йому потрапляти назад у повітря, а також захищають двигун від потрапляння пилу всередину. Тому важливо нічого не переплутати.

Наприклад, не можна поролонову вставку замість НЕРА-фільтра, оскільки це призведе до швидшого накопичення бруду та його частішої заміни. Відсутність НЕРА-фільтра робить мотор вразливим до забруднення, що призводить до швидкого виходу з ладу. Аналогічно, відсутність фільтра тонкого очищення погіршує очищення повітря, а це означає, що під час прибирання ви вдихатимете пил. І звісно, варто вчасно замінювати фільтри та інші аксесуари для пилососів після зношування.

Режими роботи

Обираючи акумуляторний пилосос, зверніть увагу на доступні режими роботи, яких зазвичай буває від 2 до 5. Оптимальний набір режимів складається з 3:

  • Еко. Він заощаджує ресурс батареї та найбільше підходить для твердих поверхонь.
  • Середній.
  • Турбо. Забезпечує короткочасну максимальну потужність для інтенсивного прибирання.

Круто, якщо додатково є режим Авто. Він регулює потужність всмоктування залежно від типу покриття або рівня забруднення за допомогою вбудованих датчиків — дуже зручно.

Автономність

Час роботи від акумулятора — важливий фактор, на який часто звертають увагу при виборі бездротового пилотяга, а не лише на місткість акумулятора. Чисті цифри заряду акумулятора дають обмежену інформацію, але тривалість роботи на повному заряді дійсно показує зручність використання.

Акумуляторні миючі пилососи 2023: Dreame чи Jimmy?

Зазвичай виробники вказують лише максимальний параметр, наприклад, «до 90 хвилин», але це може вводити в оману, оскільки навіть 5 хвилин підпадають під це твердження. Тому звертайте увагу на час роботи акумулятора в різних режимах: 10/35/90 хвилин, що показує реальний час прибирання. Звісно, найкоротша тривалість роботи — в режимі Turbo.

Майте на увазі також час заряджання. Повна зарядка акумулятора у сучасних девайсах займає в середньому до 4 годин. Це може бути незручно для переривання прибирання в середині циклу.

Додаткові аксесуари в комплекті

Вони важливі для прибирання певних куточків оселі. В залежності від моделі порохотяга, це можуть бути такі інструменти:

  • Щілинні насадки.
  • Маленька щітка для меблів
  • Гнучкі гумові насадки.
  • Шланг, що згинається.
  • Фільтри.

Додаткові аксесуари для пилососа збільшують вартість та потребують місця для зберігання. Тому, щоб заощадити, зосередьтеся на тих інструментах, які вам дійсно потрібні. Найчастіше найважливішими є окрема щітка для меблів і щілинна насадка.

Самообслуговування

Якщо вам не хочеться прати насадку після кожного прибирання, ця функція стане вам у пригоді. Вона зустрічається у дорожчих моделях і дуже полегшує життя. Це не означає, що вам зовсім не доведеться торкатись насадки, періодично все-таки варто випрати її у пральній машині або руками, хоч і значно рідше, ніж зазвичай. 

Зберігання та зарядка

Окрім зберігання насадок, важливо спланувати, де і як ви будете зберігати сам пристрій. Є два основних варіанти. Зручніше використовувати настінний тримач, який розміщується біля розетки. Зарядний пристрій кріпиться до тримача, на нього вішається пилотяг, і там заряджається. Однак не всі хочуть свердлити стіни для кріплення.

У цьому випадку оптимальним вибором стане підлогова підставка. Просто поставте її в зручному місці та тримайте там пристрій, іноді там можна розмістити насадки. 

Рівень шуму

При виборі бездротового пилососа вирішальне значення мають його ефективність і простота використання, але він також не повинен бути занадто гучним. Двигун не повинен дрижати, свистіти або надмірно гудіти. Виробники розробили способи заспокоїти навіть громіздкі вакуумні двигуни, підтримуючи рівень шуму на рівні 77-78 дБ у режимі Turbo. Щоб переконатися, що ваш пилосос не турбує вас під час використання, вивчіть інформацію про рівень шуму перед покупкою. 

Топ 7 вертикальних миючих пилососів 2023

1. Jimmy JV63: недорогий миючий акумуляторний пилосос

Jimmy JV63

Це хороше рішення, щоб пилососити та мити підлогу не за всі гроші світу. Jimmy JV63 коштує близько 250$ і при цьому може робити повноцінне прибирання. На відміну від інших моделей у цьому огляді,  у нього та сама конструкція, про яку ми говорили вище — з модулем для води у щітці. Завдяки цьому він відносно легкий та компактний. Також девайс отримав такі переваги:

  • Висока сила всмоктування у 20000 Па.
  • Час роботи на одному заряді до 60 хвилин із акумулятором 2500 мАг.
  • Великий набір насадок у комплекті — щетинисто-пелюсткова щітка, моторизована електрощітка, щілинна насадка 2-в-1, електрощітка для м’яких меблів, насадка для оббивки та серветка для вологого прибирання.
  • Передбачена система проти намотування волосся.

Через доступну вартість у цю модель не вдалося вмістити всі актуальні технології, тож деякі недоліки теж є:

  • Відсутність дисплею, який інформує про рівень заряду, режим та системні помилки.
  • Датчика визначення забруднень теж немає. Відповідно, і системи автозбільшення потужності.

2. Dreame H12 Core: великі резервуари для води та миття насадки

Dreame H12 Core

Цей пилотяг 2-в-1 одночасно виконує сухе та вологе прибирання. У нього звичайна роликова щітка з м’якого текстилю, підлогова док-станція та середня сила всмоктування у 10000 Па. Завдяки акумулятору місткістю 2500 Па Dreame H12 Core прибирає до 25 хвилин на одному заряді, а це приблизно до 160 квадратних метрів.

На момент огляду молодша версія коштує приблизно 325$. Її основні переваги:

  • Великі об’єми резервуарів. 900 мл — для чистої води та 500 мл — для відпрацьованої.
  • Є система розумний датчик забрудненості. Він допомагає автоматично регулювати силу всмоктування. 
  • Передбачена функція збору рідин. 
  • Пилосос автоматично очищує миючу насадку.
  • Є голосові підказки та дисплей, який показує рівень забруднення, заряд батареї та системні помилки.
  • Рівень шуму становить 76 дБ.

Мінуси:

  • Немає знімного ручного пилососа.
  • Відсутня функція прибирання килимів.
  • Ви не зможете самостійно налаштувати силу всмоктування.
  • В комплект не входять додаткові щітки.

3. Jimmy HW9 PRO: три режими, миття та сушіння насадок

Jimmy HW9 PRO

Цей пилотяг коштує приблизно стільки ж, як і попередня модель. Але в нього є кілька власних цікавих фішечок. Сила всмоктування тут збільшена до 15000 Па, а місткість акумулятора — до 3000 мАч, це вже до 35 хвилин прибирання на мінімальній інтенсивності обертів.

Але це тільки початок, ось додаткові переваги Jimmy HW9 PRO, які роблять його таким комфортним:

  • Дві насадки у комплекті — миюча з м’якого текстилю та щетинисто-пелюсткова для килимів і твердих покриттів.
  • Прибирає килими.
  • Дозволяє регулювати кількість води, що подається на підлогу.
  • Не просто миє насадку, а сушить її теплим повітрям.
  • Має три режими прибирання — автоматичний, стандартний і турбо.

Недоліки:

  • Теж немає знімного пилотяга.
  • Невеликі резервуари для чистої та відпрацьованої води — по 400 мл. 
  • Щітки з бортиками, що трохи ускладнює прибирання вздовж стін.
  • Високий рівень шуму — 80 дБ.

4. Jimmy HW10 PRO: знімний пилосос, багато насадок та самообслуговування

Jimmy HW10 PRO

Це вже універсальний пилотяг із розширеними функціями. Він буде корисним тим, у кого є діти та домашні улюбленці. Купити Jimmy HW10 PRO можна за 660$ на момент огляду. При цьому девайс здатний на 80 хвилин автономної роботи в екорежимі, та до 30 хвилин — на максималках. В нього дійсно багато плюсів:

  • Робоча частина знімається для легкого прибирання у салоні машини або у віддалених куточках.
  • Великий сет насадок — щетинисто-пелюсткова щітка, м’яка мийна насадка, щітка для меблів, вузька щетиниста насадка, моторизована роликова щітка.
  • Передбачено контроль розбризкування води.
  • Є датчик забрудненості, щоб регулювати потужність.
  • Три режими роботи — стандартний, турбо та автоматичний.
  • Автоматично пере насадку та сушить її гарячим повітрям.
  • Відносно тиха робота — 75 дБ.
  • Голосові підказки та LCD-екран.

Мінуси:

  • Немає функції збору рідин.
  • Невеликі об’єми. Пилозбірник вміщає лише 200 мл сухого сміття, резервуар для чистої води — 500 мл, а для відпрацьованої — 400 мл.

5. Dreame M12: знімний ручний пилосос та зручна щітка

Dreame M12: знімний ручний пилосос та зручна щітка

Йдемо на підвищення за ціною та за функціональністю. Dreame M12 доступний за тією ж вартістю, що і Jimmy HW10 PRO, а може він немало. У нього ще потужніший акумулятор — 4000 мАч, сила всмоктування сягає 16000 Па, при цьому гучність не перевищує норму — 78 дБ. До переваг також відносимо такі особливості:

  • Наявність знімного ручного пилотяга.
  • Великі резервуари — 920 мл для чистої та 700 мл для відпрацьованої води, а об’єм пилозбірника складає 350 мл.
  • Зручна частково безбортова щітка-ролик — відсутність рамки навіть з одного боку дозволяє ефективніше прибирати попід стінами.
  • Розумний датчик забрудненості для автоматичного регулювання потужності.
  • 4 режими — стандартний, автоматичний, турбо та збір рідин.
  • Додатковий миючий ролик у комплекті.

Умовні мінуси цієї моделі — це відсутність LED-підсвічування основної щітки. Але і в попередніх моделях її не було.

6. Dreame H12 Pro: безрамкова щітка та самообслуговування

Dreame H12 Pro: безрамкова щітка та самообслуговування

Це одна з найцікавіших моделей з точки зору конструкції щітки. При цьому Dreame H12 Pro отримав хорошу потужність всмоктування — 16000 Па — та акумулятор місткістю 4000 Па, що дає можливість прибрати за один раз до 200 квадратних метрів. Отже, основні переваги моделі:

  • Повністю безбортова щітка. Відсутність бортів зліва та справа дозволяє з комфортом прибирати вздовж стін.
  • Великі резервуари для води — 900 та 700 мл.
  • Пилотяг автоматично миє та сушить насадку на док-станції.
  • 3 режими — автоматичний, турбо та збір рідин.
  • Зручний LED-дисплей, який відображає основну інформацію про роботу.

Мінуси:

  • Немає знімного пилососа.
  • Відсутня функція автозбільшення потужності на килимах.
  • Комплектація не передбачає додаткових насадок, крім запасного основного ролика.

7. ​​Dreame H12 DUAL: максимум можливостей для ідеальної чистоти

Dreame H12 DUAL: максимум можливостей для ідеальної чистоти

У цій моделі поєдналися найактуальніші технології прибирання, розроблені брендом Дрімі. Окрім батареї на 4000 мАг та адекватного рівня шуму у 76 дБ, Dreame H12 DUAL має такі переваги:

  • Знімний ручний пилосос.
  • Повністю безбортова щітка.
  • Розбірна конструкція для прибирання як у сухому, так і у вологому режимі.
  • Пилозбірник на 350 мл, 900-мілілітровий бак для чистої води та 700-мілілітровий — для відпрацьованої.
  • Три рівні інтенсивності роботи — стандартний, автоматичний та турбо.
  • Миття щіток та сушіння їх гарячим повітрям.
  • Хороший набір насадок — м’яка роликова щітка, моторизована електрощітка, комбінована насадка, запасний ролик.
  • LED-екран та голосові підказки.

Щодо недоліків, то це хіба що LED-підсвічування щітки та ціна майже у 885$, але з таким набором функцій це можна пробачити.

Як визначитись із моделлю пилососа?

У такому різноманітті технологій нескладно розгубитись.  Обидва бренди: і Jimmy, і Dreame пропонують актуальні моделі із цікавими та практичними рішеннями. Головне тут — завжди пам’ятати, що для вас у пріоритеті:

  • Якщо у вас діти, домашні тваринки або ви маєте хобі, що потребує додаткового прибирання — вам потрібні висока потужність та великий комплект насадок.
  • Наявність килимів у квартирі — привід вибрати модель з відповідною щіткою та функцією автозбільшення потужності. А на об’ємі баків для води навпаки можна зекономити.
  • Навпаки, багато миття — шукайте великі резервуари для чистої та відпрацьованої води.
  • Прибираєте у машині — обов’язково шукайте конструкцію зі зручним знімним пилотягом.
Акумуляторні миючі пилососи 2023

Висновки

Вибір пилотяга, перш за все, залежить від типів покриття у вашій оселі. Також, щоб купити бездротовий миючий пилосос, треба врахувати багато технічних характеристик: потужність, силу всмоктування, режими, функції тощо. Не менш важлива і комплектація. Отже критеріїв багато, тому найчастіше доводиться шукати компроміс у кожному конкретному випадку. Сподіваємось, наш топ 7 миючих пилососів 2023 допоможе вам це зробити. А щоб вибір був приємнішим, на WO.UA діють знижки на розглянуті сьогодні моделі. 

Крім того, ви можете скористатися спеціальними сервісами на ці моделі: КОНСУЛЬТАЦІЯ З ЕКСПЕРТОМ, ЗНАЙШЛИ ДЕШЕВШЕ, ПОДОВЖЕНА ГАРАНТІЯ та навіть ТЕСТ-ДРАЙВ. Шукайте відповідні позначки в описі девайсів та користайтеся вигідними пропозиціями цієї осені.

Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 35, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати🙂
Ще публікації цього автора:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Рекомендовані публікації
Останні публікації

Dreame Z10 Station. Акумуляторний пилосос із самообслуговуванням

🧹 Dreame Z10 Station — це новий акумуляторний пилосос із функцією...

Як вибрати іригатор? Користь та переваги використання іригатора

✨ Іригатор — зручний девайс для догляду за зубами та яснами....

Пишна пінка за лічені секунди! Автономний спінювач для...

☕️🥛 Любите каву з пінкою? Тоді вам потрібен спінювач для молока....

Чому пилосос неприємно пахне? 8 причин запаху та...

🌀 Ви помітили, що ваш пилосос неприємно пахне чи навіть смердить?...

Чому варто купити техніку саме на WO.UA?

WO.UA — єдиний офіційний представник брендів Yunmai, Oclean, Dreame, Deerma, Jimmy та Cecotec в Україні. Купуючи техніку в офіційного продавця, ви можете бути впевненими, що вона пройшла процедуру розмитнення відповідно до законів України, зі сплатою всіх податків і зборів. Разом із технікою ви отримуєте якісне сервісне обслуговування та додаткові переваги. Як офіційний представник виробників ми гарантуємо прозору та зрозумілу процедуру обміну та повернення девайсів. Для окремих брендів на WO.UA діють спеціальні умови покупки — великі знижки, подовжена гарантія, подовжений строк повернення та безкоштовна доставка.